<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Een voorbeeld van de verloederde staat van zitjes in De Delftse Hout
Een voorbeeld van de verloederde staat van zitjes in De Delftse Hout (Foto: )

Wat ik zeggen wil...

  vaste rubrieken

Delft Serveert = Delft Mankeert
Ook Delft is een stad met een overvloed aan evenementen. Overdaad schaadt, zou ik bijna zeggen. Wel, van overdaad gesproken: aan kwantiteit (de kwaliteit is prima hoor) van consumpties voor je geld bij dit op zich aardige gebeuren, daarvan is jammer genoeg erg weinig te merken.

Of er moet wat veranderd zijn. Enkele jaren geleden, toen nog op de onmogelijke opeenpersing onder lelijke partytenten bij de Oude Kerk, wilden een vriend en ik best eens wat van de lekkernijen uitproberen. Dat was de eerste en tevens de laatste keer. We besteedden in totaal voor zo'n 20 euro. Daar mag je geen driegangenmenu met exclusieve glazen wijn voor verwachten. Dat snapten we meteen.

Wat wij ervoor kregen waren evenwel, hoewel prima, drie (!) hapjes per persoon gemiddeld ter 'grootte' van een halve pingpongbal. Nog een wijntje erbij en... Dàg tien-eurobriefje per persoon! In mijn (toen) bijna 60-jarige leven zeer zelden zoiets meegemaakt. Reactie van een vriendelijk assisterend jong rijkeluis juffie: "Oh..., zo heb ik het niet ervaren..." Nee, zíj hoeft waarschijnlijk weinig of niets te betalen van pappie dan wel haar werkgever.

Mijn suggestie en conclusie is: Maak er een besloten beurs van. Binnen een gebouw, voor ons-kent-ons beroepsmensen. Op uitnodiging. Dat is weliswaar elitair, maar dan worden gewone burgers niet meer op het verkeerde been gezet. Noch met onbevredigde verwachtingen gelokt en misleid! Doe er uw eerlijke voordeel mee, zou ik zeggen.

Jakob Grit

Verloedering Delftse Hout
Sinds kort wonen mijn partner en ik in Ypenburg aan de rand van het recreatiegebied De Delftse Hout. Wat een prachtig natuurgebied is dit en wat fijn dat er zoveel mensen op hun eigen manier van deze natuur genieten! Wat me wel raakt, is dat het duidelijk te zien is dat er al jaren structureel geen geld gaat naar langdurig onderhoud. Deels is dit vandalisme, maar het is mijns inziens algemeen bekend dat als je geen onderhoud pleegt, dit als het ware meer vandalisme en verloedering in de hand werkt. Moeten we niet met z'n allen tot doel stellen om De Delftse Hout tot in lengte van dagen de natuurparel van Delft te laten zijn? Sommige, vergane of gesloopte bankjes zijn vervangen, maar helaas is de uniformiteit hier ver te zoeken. Er zijn allemaal verschillende soorten bankjes voor in de plaats gekomen, waarmee de 'rust' en 'eenheid' voor wat betreft het aangezicht aangetast wordt. Dat moet toch ook de bedoeling niet zijn? Op andere plekken zijn lelijke, gesloopte bankjes weggehaald, maar is nog niets nieuws herplaatst. Het lijkt alsof er geen echte visie is met betrekking tot deze prachtige locatie. Jammer!

Christine Filip


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>