<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Leo Quack genoot tijdens het Jazzfestival van het optreden van Joke Bruijs. (foto: Koos Bommelé)
Leo Quack genoot tijdens het Jazzfestival van het optreden van Joke Bruijs. (foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Bij nacht en ontij

  vaste rubrieken

Het collegejaar is weer begonnen en weer blijkt dat studenten een feestje weten te bouwen. Eerst waren er de Lustrumfeesten, daarna de Owee-week, waarbij er vijftienhonderd man langs de Vliet aten en waarbij er ook op de campus groot feest was met goede muziek. Ik heb er geweldig van genoten en op de Markt zag je dat de verenigingen hun beste beentje voorzetten om nieuwe leden te werven. Ook hebben ze hun handen uit de mouwen gestoken om het aanzien van de stad wat te verbeteren. Prachtig natuurlijk, maar een verbeterpuntje zou kunnen zijn om dit in de binnenstad te doen en het kroos aan de eenden over te laten.
Bovendien worden er prachtige uitvindingen gedaan, zoals een hulpmiddel dat mensen met een whiplash in staat stelt min of meer normaal te functioneren. Ik vind het bijzonder dat dit allemaal in Delft wordt bedacht. Verder bleek tijdens de Pasar Malam in de Botanische Tuin maar weer eens wat een prachtige exotische gewassen we binnen onze stadsgrenzen hebben.
Dan was er natuurlijk ook het Jazzfestival, waarbij ze helaas geen mazzel hadden met het weer. De opening met Joke Bruijs was een schot in de roos. Die vrouw is van alle markten thuis. Ze kan op tv lekker slap ouwehoeren, maar ze kan ook fantastisch zingen. Verder was het hele weekend ondanks het tegenvallende weer zeker een succes.
Hopelijk zijn de protesten tegen de voorgenomen maatregelen op het Agathaplein ook succesvol. Natuurlijk moet je zorgen voor goede beveiliging om bijzondere kunst binnen te halen, maar dat moet niet ten koste gaan van de schoonheid.
Verder is de stad ook weer twee mooie 'winkels' rijker. Of je worst lust is uitgebreid in het pand van de Pijpenla en Rob Addink heeft een tweede Meubel- en Slaaphuys geopend op de Binnenwatersloot. Het is zeker de moeite waard om er eens binnen te lopen.
Zelf ben ik bij de opnames van de clip van Nico Haaks zoon Kees geweest, wat erg leuk was, maar ook vermoeiend.
Dan wil ik ook niemand meer horen over dat in Delft niets te beleven is. Vorig weekend was het feest bij Ciccionina, waar ik me oud voelde, maar het fantastisch was om te zien hoe de jongeren uit hun dak gingen. Ook waren er het Jeu de Boulestoernooi en de Biermarkt van Locus Publicus, waardoor ik er niet eens aan toe kwam om de Bieslanddagen te bezoeken. Ook komend weekend hoeven we niet stil te zitten, met de Open Monumentendagen, Taptoe en de Bruggenparade in het verschiet. Ook komt Frans Duijts bij de Tobbe, is er het 015 feest bij SEP en viert De Sjees op 29 september haar verjaardag met drie topdj's.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>