<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto:

Hemd van het lijf: Hans en Paul Berghuis

  vaste rubrieken

Hans en Paul Berghuis startten vlak voor de zomervakantie hun eigen onderneming: Lasergame Verhuur Delft. En dat terwijl ze pas dertien zijn!

1. Waarom willen jullie op deze plek op de foto?
Dit is voor ons dé plek om op de foto te gaan, omdat we van hieruit ons bedrijf Lasergame Verhuur Delft runnen.

2. Hebben jullie als 13-jarige tweeling al een eigen bedrijf?
Jazeker. We hebben een Delfts filiaal van Lasergame Verhuur Westland. Dat succesvolle Westlandse bedrijf is van de twaalfjarige ondernemer Rens Zuiderwijk uit Monster. We hebben hem vorig jaar op het Haags Montessori Lyceum leren kennen. We zagen hem ook op Een Vandaag en vonden zijn verhaal erg interessant. We hebben toen gevraagd of we konden samenwerken.

3. Waarom zijn jullie hieraan begonnen?
Vooral om te ondernemen, want lasergamen hadden we eigenlijk nog nooit gedaan. We zagen mogelijkheden het bereik van het bedrijf van Rens te vergroten.

4. Zijn jullie de jongste ondernemers van Delft?
We denken van wel, maar weten het niet zeker. We weten dat er vroeger een aantal jonge meiden een oppasbedrijf hebben opgericht, maar dat zijn inmiddels al studenten.

5. Moesten jullie veel regelen?
Bij het beginnen van een bedrijf komt best veel kijken. We moesten afspraken maken met Rens over de winstverdeling en de investeringen enzo. Daarnaast naar de boekhouder en de KvK. Onze ouders hebben het vooral aan ons zelf overgelaten, zodat we er ook veel van zouden leren.
6. Is het bedrijf ook duurzaam?
Ja, dat vinden we erg belangrijk. Daarom is de kwaliteit van het materiaal goed, waardoor het lang meegaat. Daarnaast gebruiken we oplaadbatterijen in plaats van normale batterijen.

7. Voor wie is jullie bedrijf bedoeld?
We richten ons vooral op kinderen die stoere kinderfeestjes willen geven. Maar ze worden ook gebruikt voor bedrijfs- en klassenfeesten.
8. Hoe loopt het met het bedrijf?
De eerste maand was top. Nu is het wat rustiger. Om reclame te maken hebben we een poster gemaakt die hier op het raam hangt. Die hebben we ook op een aantal scholen opgehangen. Daarnaast hebben we een website, een Facebookpagina en visitekaartjes.

9. Hebben jullie nog wel tijd voor andere dingen?
We zitten op school, computeren, spreken af met vrienden en doen mee aan de FIRST LEGO League. Dat is een wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken.

10. Als burgemeester van Delft... zouden we Delft aantrekkelijker maken voor toeristen. Dat levert meer geld op voor de gemeente, de inwoners en ondernemers, waardoor die minder belasting aan de gemeente hoeven te betalen.
(Tekst en foto: Martin Groen)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>