<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Wat ik zeggen wil...

  vaste rubrieken

Straatbeeld
In Delft op Zondag kunnen we elke week genieten van Dubbel Delft van Willem de Bie. In de krant van 26 aug jl. is goed te zien hoe het straatbeeld is veranderd in de loop der jaren. Waar men eerder nog de schoonheid van de historische panden kon waarnemen zie je nu de "vervuiling" ten bate van de economische groei. De middenstand heeft alleen oog voor eigen portemonnee. Zie de vele reclameborden en de producten die men voor haar winkelpanden uitstalt. Op de Brabantse Turfmarkt loop je zo tegen een rek met toiletpapier en keukenrollen op. Of wat te denken van een stelling met plastictafelkleden en een rek vol aangeboden fietsen. Niet alleen vanwege de toeristen moet je slalommen door de stad maar ook vanwege de enorme hoeveelheid winkelhuisraad die de middenstand meent buiten te moeten zetten. Schijnbaar vindt Delft dit normaal.. maar is het ook normaal? Als ik mijn huisraad bij de vuilnisbak buiten zet krijg ik terecht een waarschuwing. Dat de winkeliers van onze bestuurders elke dag hun huisraad (lees, zooi) buiten mogen zetten en dat ze daarmee het straatbeeld enorm vervuilen, ach.. Neem daarbij de ingediende plannen om het Prinsenhof voorgoed te verzieken, door het historische, rustgevende en mooie, te veranderen in een drukke kermistent. Met een ongeremde groei van terrassen (voor nóg meer toeristen), de vele reclameborden, en de 'zet al je zooi maar buiten' winkelhuisraad, is Delft op de goede weg een tweede Venetië te worden. Zeer onwenselijk voor de inwoner van Delft!
André vd Burg

Reactie op Taxusafval
In reactie op de ingezonden brief van dhr. Van der Have over zijn taxussnoeisel dat hij bij Avalex niet apart kwijt kon: Ik zat deze zomer zelf ook met een hoeveelheid taxussnoeisel dat ik net als afgelopen jaren wilde inleveren als grondstof voor medicijnen. Het was me al opgevallen dat ik dit jaar geen nieuws hierover had gezien in de lokale kranten en in de gemeenteberichten, dus heb ik Avalex gebeld. De medewerker vertelde mij dat ze dit jaar geen taxussnoeisel inzamelen, omdat ze het niet kwijt konden. Na verder zoeken vond ik op de website van Taxus voor Hoop (http://taxusvoorhoop.nl), die het inzamelen bij de gemeenten regelt, meer informatie: De farmaceutische industrie wil blijkbaar vanaf dit seizoen precies weten waar haar grondstoffen vandaan komen. Daarom is Taxus voor Hoop met hen in onderhandeling om de deelnemende gemeenten ieder te certificeren, waar ze nog mee bezig zijn. Daarom wordt er dit seizoen geen taxussnoeisel ingezameld via de gemeenten. Natuurlijk is het jammer dat de medewerkers op de Avalex-milieustraten blijkbaar niet goed op de hoogte waren en daardoor dhr. Van der Have geen helder antwoord kreeg over zijn snoeisel, maar ik vrees dat het taxussnoeisel om bovenstaande reden niet voor hoop, maar op de grote hoop is terecht gekomen.
Arjen Meijer

Voetbalveld
We zijn ons wezenloos geschrokken. Kregen vanochtend een schrijven van de gemeente met het onzalige idee dat men een voetbalveld wil aanleggen tussen de huizenblokken van Groenenwegenstraat en de van der Lelystraat. Dit met de mededeling dat de kinderen te weinig speelruimte zouden hebben. Ze voetballen al op het pleintje bij de snackbar, hebben speeltoestellen en ruimte om te voetballen bij de Camerlingstraat en speelruimte achter de van der Lelystraat, plus een buurthuis in de Vermeertoren.. Het voetbalveld moet dan Johan Cruyff heten, nou ja. Dit zou heel vervelend zijn voor de mensen die nachtdienst hebben en overdag of 's middags willen slapen, maar daar wordt aan voorbij gegaan. Er zou nog een inspraakbijeenkomst gehouden worden voor de buurtbewoners, maar of dat helpt? Meestal zijn dat soort plannen al in kannen en kruiken!
Mw. I Doyer

Kort van memorie
Bij dezen mijn reactie op de ingezonden brief van het Filmhuis Lumen in de krant van afgelopen zondag. Omdat er blijkbaar iets schort aan het collectieve geheugen bij de huidige verantwoordelijken van Filmhuis Lumen help ik ze voor de goede orde herinneren aan de gift/bruidsschat van 1 miljoen gulden, 500.000,00 gulden voor de aankoop van het vastgoed wat later nog eens is verhoogd met nogmaals 500.000,00 gulden voor de inrichting en apparatuur, welke de Delftse inwoners, via de gemeenteraad rond het jaar 1994, cadeau hebben gedaan aan het filmhuis om de nieuwbouw aan het Doelenplein mogelijk te maken met als bijkomstigheid dat de kosten van de exploitatie met meer dan ca. 60.000,00 gulden/euro per jaar gedrukt konden worden zodat de exploitatie kon en kan plaats vinden zonder directe gemeentelijke subsidie.
A.Th.van Wissen

Smal fietspad
Telkens als ik van Den Hoorn richting Delft fiets kom ik op een gegeven moment voorbij het tweede bruggetje op een uiterst smal stukje fietspad. Behalve dat je moet oppassen niet in het stuur van een tegenligger te geraken, valt mij op dat de walkanten aldaar enigszins gaan verzakken en dat zou tot een gevaarlijke situatie kunnen leiden. Vooral in de winter bij sneeuw en ijs. Je moet er niet aan denken dat je dan met fiets en al in het koude water zou kunnen belanden. Het zou fijn zijn als de gemeente Delft daar eens naar zou willen kijken en de bestaande situatie verbeterd zou kunnen worden.
Hinde van der Zijde


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>