Afbeelding

Kunstenaars van Kadmium #40

vaste rubrieken

In de rubriek 'De Kunstenaars van Kadmium' wordt op deze website om de week een andere kunstenaar belicht. Deze week deel 40: Sascha van Eijk

Naam: Sascha van Eijk
Discipline: Beeldend kunstenaar
Atelier: Koornmarkt 48H, Delft
Website: www.saschavaneijk.nl
Facebook: Sascha van Eijk Kunst

Sinds 2003 is ze als beeldend kunstenaar verbonden aan Kadmium. "Mijn werk is driedimensionaal; ik maak sculpturale schilderijen en objecten", legt ze uit. "Typerend voor mijn werk zijn het gebruik van natuurlijke vormen en kleuren. Mijn schilderijen komen tot stand door te spelen. Intuïtief en in beweging voel en zoek ik naar wat het materiaal wil. Het proces is leidend, wat volgt is het resultaat. Doeken geeft ze veelal een onderlaag van gesso, gemengd met zand, karton, textiel en lijm, en een bovenlaag van acrylverf, krijt en potlood. "In transparante lagen, schep ik beelden die de kijker tegemoet komen."

In 1993 voltooide ze de opleiding tot beeldend therapeut. Een 4-jarige studie waarin expressie door schilderen en ruimtelijk werken centraal staat. "Jarenlang was schilderen voor mij als schrijven in een dagboek. Vanaf 2011 ben ik gaan exposeren en sinds 2015 organiseer ik workshops."

Haar inspiratiebronnen zijn Hannelore Baron, Marc Rothko, fotografie van onder andere Yann Arthus-Bertrand en Wigo Worsseling; beelden waar de schoonheid van de natuur zichtbaar wordt, maar ook beelden van de verwoesting ervan. Verweerde muren, verroeste voorwerpen, vergiftigde rivieren. 

Afbeelding