<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
dav
dav (Foto: )

Delvenaar in beeld: Johan Vrijmoed (66)

  vaste rubrieken

Willen ze bijten hier aan de Schie?
Ja hoor, best wel. Het is hier diep water, dus je hebt hier wat minder last van de warmte van de afgelopen tijd. Diep water warmt minder snel op. Vissen houden niet van warmte dus zoeken dan de diepte op omdat het daar koeler is.

Heeft u al veel gevangen?
Vandaag een stuk of dertien, maar in het weekend had ik er wel zestig in een ochtend. Ik houd de tel bij met een apparaatje, want ik gooi ze gelijk weer terug. Het gaat me om de ontspanning en de hobby, ik vis niet om ze te eten. Ze mogen van mij weer lekker doorzwemmen na 't vangen.

Wat doet u in het dagelijks leven?
Ik ben groenbeheerder bij de gemeente Den Haag. Ik maak me wel enigszins zorgen over de staat van het groen daar. De droogte heeft de natuur geen goed gedaan. Maar we kunnen pas volgend jaar goed de schade zien. Even afwachten dus nog.

Gaat u deze week verder nog wat doen?
Ik heb vakantie dus ik doe lekker rustig aan. Ik hou van fietsen. Ik rijd altijd maar wat, zie wel waar ik eindig. Ik neem deze week ook de kleinkinderen nog mee vissen. Ik leer ze ermee om geduld te hebben. Soms vang je iets, en soms ook niet, en soms duurt het even! En we gaan morgen naar Plaswijck in Rotterdam. Allemaal leuke dingen dus.

Wat was voor u het nieuws van de week?
Die brug in Italië die instortte, daar schrok ik wel van. Mijn dochter reed er anderhalve week geleden nog overheen toen ze op vakantie ging. Gelukkig is zij weer veilig thuis, maar zulk nieuws schudt je wel wakker.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>