<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: Martin Groen

Jan van Dijk (69)

  vaste rubrieken

Wat ben je momenteel hier aan het doen in de Zuidkolk aan de Hooikade?
Ik heb zojuist acht mensen vanuit Maassluis naar Delft gevaren en afgezet bij het station. Omdat daar geen ligplaatsen zijn, wacht ik hier de mensen weer op. Die zijn nu nog aan het winkelen of zitten nog lekker ergens op een terras.

Vervoer je de mensen in je eigen sloep?
Ik werk als vrijwilliger bij Warbout Rondvaarten en doe vandaag een dagje Delft voor individuele passagiers. Die konden zich van te voren inschrijven.

Ga je van de week nog wat leuks doen?
Deze week ben ik bijna elke dag op het water te vinden. Alleen vrijdag heb ik min of meer een vrije dag. Sinds ik met pensioen ben vind ik het varen een aangename tijdsbesteding.

Wat was voor jou het nieuws van de afgelopen week?
In het Westland zijn de afgelopen weken verschillende sloepjes van particulieren in brand gestoken. Ze hebben de dader op heterdaad betrapt. Een knap stukje werk van de politie.

Wie zou je graag nog eens willen ontmoeten en waarom?
M'n ouders. Mijn vader is nu alweer 35 jaar geleden overleden op de leeftijd die ik bijna ben. Dat zet je toch aan het denken. Ik hoop nog jaren van het leven te genieten.

Wat vind je de mooiste plek van Delft en waarom?
Het nieuwe stationsgebied vind ik echt heel mooi geworden. Maar ik geniet ook enorm van het oude centrum. Ik vind het altijd erg knap dat die hele oude gebouwen vaak nog zoveel beter in goede staat zijn, dan de gebouwen die in de moderne tijd zijn neergezet.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>