Afbeelding

Delvenaar in beeld: Paul Quispel (40)

vaste rubrieken

Wat ben je hier op de Markt aan het doen?
Ik ben net terug van het trainen voor Giro di Kika die over anderhalve week in Italië van start gaat.

Waarom doe je mee aan de Giro di Kika?
Omdat ik vind dat kinderkanker de wereld uit moet! Zeker nu ik zelf kinderen heb en zie hoe puur en onbezorgd kinderen kunnen zijn. De zorg van deze verschrikkelijke ziekte hoort niet bij kinderen thuis. Ook spreekt de sportieve prestatie van zes dagen lange afstanden met aanzienlijke hoogtemeters mij aan.

Heb je afgelopen week nog wat leuks gedaan?
Jazeker! Ik ben net terug uit Frankrijk. Ik heb samen met mijn vrouw Daphne en dochter Fay met onze fietsclub De Klimmende Règâhs deelgenomen aan Alpe d'HuZes. Zelf deed ik voor de zevende keer mee. Mijn vrouw en dochter zijn de berg op gelopen en ik heb gefietst.

Waarom heb je meegedaan aan de Alpe d'huZes?
Negen jaar geleden is er bij mij kanker geconstateerd. Ik heb zelf ervaren wat deze ziekte met je doet. In eerste instantie associeerde ik kanker met doodgaan. Ik heb enorm veel geluk gehad, een operatie en hierna zeer regelmatige periodieke controle was genoeg om te genezen. Ik weet dat dit vaak anders is en ik wens dat in de toekomst niemand meer doodgaat aan deze ziekte.

Hoe vaak ben je de Alpe op gefietst?
Het is mij door weer en wind gelukt deze alpenreus in totaal zes keer te beklimmen. Dit is me niet eerder gelukt, dus ik ben enorm blij en trots op deze prestatie.