WAT ik zeggen WIL

vaste rubrieken

Betaalbare woningen
DELFT – Er zijn verschillende redenen voor het tekort aan betaalbare woningen. Eén reden wordt weinig tot niet genoemd. Door het uitvoeren van het slechte plan om verzorgingshuizen te sluiten is er nu een stop gekomen op het doorstromen van ouderen. Veel ouderen moeten nu tegen hun zin in thuis blijven wonen, waardoor de huizen waarin ze wonen bezet blijven. Zo moet bijvoorbeeld mijn buurvrouw, een weduwe van 80 jaar, ook thuis blijven wonen. En met haar vele anderen die graag naar een verzorgingshuis waren gegaan, onder meer vanwege de sociale contacten. Buiten dat het erg duur is, omdat ze elke dag met een taxibusje wordt opgehaald en vier keer per dag thuiszorg naar haar huis komt, zou een eengezinswoning in de sociale huursector momenteel zeer welkom zijn op de woningmarkt.

P. Moeskops, Delft


Bierblikje
DELFT - Dagelijks wordt hier aan de Lookwatering in Den Hoorn minimaal één leeg bierblikje door een bestuurder uit de auto gegooid. Met regelmaat halen buurtbewoners dit weg. Gister heb ik samen met mijn buurvrouw 80 blikjes bier uit de berm gehaald, in twee plastic zakken gedaan en op een zichtbare plek in de bocht opgehangen. Het kan niet anders dan dat de dader dit ziet. Ik hoop dat hij zijn ogen uit zijn hoofd schaamt. Je omgeving vervuilen en met drank op achter het stuur. Hoe durf je!

Els Weerdenburg, Den Hoorn

Groot flatgebouw
DELFT - Ik wil aandacht vragen voor iets dat de gemeente Delft wil doorvoeren in een straat met voornamelijk sociale huurwoningen. Wij, bewoners van de Abtswoudseweg, wonen in de appartementjes van maximaal drie verdiepingen hoog tegenover het oude Haring-gebouw. Wij hebben jarenlang in de overlast gezeten vanwege de werkzaamheden aan de Spoortunnel, recht voor onze deur. Met de belofte van een stadspark direct voor de deur op het dak van de tunnel. In plaats van een park komt er een reuze groot flatgebouw van veertien woonlagen! De hele straat hier is hier fel op tegen en ongelooflijk teleurgesteld. Eeuwige schaduw en windturbines, in plaats van een groen park! Het gaat de gemeente alleen om geld verdienen, ze denken hij zijn toch maar sociale huurwoningen, wat maakt het uit. Ik wil dit graag kenbaar maken zodat de buurt toch een stem krijgt. En misschien kunnen dit soort bekendmakingen de gemeente nog bij zinnen brengen?!

Tim Spoel, Delft