WAT ik zeggen WIL

vaste rubrieken

Ooievaarsnest
DELFT - In het voorjaar hoor je soms het geklepper van ooievaars op de oude schoorsteen van het Sportfondsenbad aan de Weteringlaan te Delft. De ooievaars blijven een paar dagen en het lijkt wel of ze een nest willen bouwen... Helaas kan dat niet, omdat het schoorsteengat niet is afgedicht. Jammer! De 6-jarige Babette woont samen met haar ouders in de buurt van het Sportfondsenbad en in de afgelopen zomer bedacht ze samen met haar vader een plan om een ooievaarsnest te realiseren op de oude schoorsteen van het zwembad. Het 'ooievaarsproject' ging van start. Babette ging bij ongeveer 200 bewoners, die het nest zouden kunnen zien, een briefje in de bus doen met de vraag of ze mee wilden helpen.
Veel mensen reageerden direct heel enthousiast en een paar weken later deed ze bij deze mensen een briefje in de brievenbus met de vraag om een eventuele financiële toezegging. Er is al bijna 800 euro aan toezeggingen. Helaas is dat nog niet genoeg. Inmiddels is wel duidelijk dat veel bewoners rondom het Sportfondsenbad heel enthousiast zijn over het idee om een ooievaarsnest te plaatsen op de oude schoorsteen.
Achter de schermen is haar vader al maanden bezig om het nodige te regelen. Het Sportfondsenbad reageerde al direct heel enthousiast en verleende alle hulp en bracht ons ook in contact met de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland die ons alle ondersteuning gaf die nodig was. Dankzij de Gemeente Delft , de burgemeester, de Brandweer Haaglanden, Fonds1818, de Ooievaarsnestenbouwer en de Constructeur gaat het nest er hopelijk komen.
Inmiddels is er toestemming van de gemeente Delft en van het Sportfondsenbad om het nest te plaatsen. Ze dachten dat het nest eenvoudig op de schoorsteen kon worden geplaatst, maar omdat de schoorsteen al 85 jaar oud is moest er een veilige staalconstructie komen. Het ooievaarsnest kost ongeveer 1000 Euro, maar de bijkomende kosten voor de montage en hijskraan zijn wel 2000 euro. Indien u het ook een leuk idee vindt om de ooievaars welkom te heten, wilt u dan een bedragje overmaken naar IBAN NL08 INGB 0003 6891 74 t.n.v R.W.van Rij met vermelding 'Ooievaarsnest'.

René van Rij, Delft
 


Wilt u ook iets zeggen? Moet u iets van het hart? Stoort u zich ergens aan, wilt uw graag iets vertellen aan de tienduizenden mensen die deze krant lezen, of wilt u iemand een compliment maken?
Laat het weten in onze rubriek Wat Ik Zeggen Wil, al jaar en dag de plek waar Delftenaren en andere inwoners uit gemeentes in het verspreidingsgebied van Delft op Zondag hun zegje konden doen - en dankbaar gebruik maakten van deze gelegenheid.
U kunt uw maximaal 300 woorden tellende bijlage mailen naar redactie@delftopzondag.nl. Via de post kan en mag ook: Delft op Zondag, Energieweg 3, 2627 AP, Delft. Alvast bedankt voor uw bijdrage!