Afbeelding
Foto: Asch Rast

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Kees Tetteroo, 75

- Wat bent u hier aan de Oude Kerkstraat aan het doen?
"Ik ben dat winkeltje op de hoek aan het schilderen. Ik maak een serie schilderijtjes over allerlei verschillende winkeltjes in de binnenstad. Bijvoorbeeld een slagerij of een bakker. Ik heb er nu al zo'n tien gemaakt en dat worden er zo'n twintig. Ik zit hier nu sinds vanmiddag en gemiddeld doe ik over één schilderijtje zo'n acht uur."

- U schildert dus wel vaker?
"Ja, vanochtend moest ik nog mijn woonkamer opruimen en schoonmaken. Ik ben gepensioneerd, maar één keer in de twee weken geef ik ook nog tekenles, maar alleen aan mensen die écht graag schilderen in hun vrije tijd. Ik moest dus van gister nog de rotzooi en de spetters van de grond opruimen."

- U bent altijd kunstenaar van beroep geweest?
"Nee, ik was brandweerman hier in Delft. Ik wilde wel altijd kunstschilder worden, maar dat is 'm niet geworden. Ik zat op de Huis- en Decoratieschool, omdat je dan leerde over verf en dergelijke, maar dat vond ik helemaal niks. Zie je daar iets verderop 'Café de V'? Daar heb ik vroeger nog gewerkt voor mijn opleiding, als zestienjarige. Toen was het nog een winkel met verfspullen."

- Heeft u deze week nog iets meegemaakt?
"Van het weekend was ik met mijn vrouw, dochter en schoonzoon een weekendje weg. Ik was laatst 50 jaar getrouwd met mijn vrouw, lang hè? Mijn dochter en mijn schoonzoon namen ons dus een weekend mee naar een hotel. Dat was erg leuk. Verder niet veel bijzonders, wel veel geschilderd."