Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Wil (86)

-Wat ben u hier aan de Nieuwe Plantage aan het doen?
"Ik laat m'n hond uit. Ik woon al vijftig jaar aan de Geerweg, hier verderop. Ik zou daar niet meer weg willen. Er liggen veel herinneringen. Ik heb er zeven kinderen grootgebracht. Deels alleen, omdat mijn man overleed toen de jongste tien was. Verder ben ik nog twee kinderen verloren aan die vieze vuile ziekte. Maar ik heb ze netjes grootgebracht. Heb ze geleerd dat eerlijk het langste duurt en dat ze iedereen in hun ogen moeten aankijken. En ze werken allemaal."

-Dat moet zwaar zijn geweest...
"Ja, maar ik moest sterk blijven. Door dik en dun. Inmiddels hebben m'n kinderen zelf kinderen, en ook mijn kleinkinderen hebben al kinderen. Ze hebben het allemaal goed. Ik ben trots op die grote familie. Ik ben een rijke vrouw en niet omdat ik geld heb. Ik leef van een AOW, maar ik drink niet, ik rook niet, maak me niet op. Door de jaren heen heb ik wel geleerd om zuinig te zijn."

-Heeft u afgelopen week nog iets leuks meegemaakt?
"Ik ben jarig geweest en iedereen kwam langs. En m'n overleden dochters? Die zijn in gedachten altijd bij me. Ik denk dagelijks aan ze en ik mis ze. Vaak vraag ik me af waarom zij zij overleden en niet ik. Het is het ergste dat een moeder kan overkomen. Ik was liever zelf gegaan. Zij hadden nog een leven voor zich. Dan vraag ik me af waar ik dat aan heb verdiend. Daar kom ik niet achter..."

-Wat is uw nieuws van de week?
"Ik volg het nieuws niet zo. Mijn nieuws is dat ik elk dag gezond op mag staan. Verder wil ik iedereen meegeven dat, als je een ander kunt helpen, je dat moet doen."