Afbeelding

Poolse liefde in de Prinsenstad

vaste rubrieken

Lukasz en Daria hebben veel gemeen. Ze groeiden op in dezelfde Poolse stad, zaten op dezelfde school zijn sportief en tegenwoordig ook man en vrouw.

De sport bracht hen samen. Ze ontmoeten elkaar toen ze tien, elf jaar jong waren bij de plaatselijke sportvereniging, waar Lukasz voetbalde en Daria handbalde. Nadat Lukasz z'n studie had afgerond kwamen ze naar Nederland. Hij wilde juist in dit land meer over voetbal en het trainersvak leren. "Omdat Nederland volgens hem de beste trainers heeft", legt Daria uit.

Inmiddels wonen ze al vier jaar in Nederland. In Delft. Het was niet altijd makkelijk. "Omdat we allebei uit Polen komen. Dat maakt het dubbel moeilijk", zegt Daria. Gelukkig hebben ze elkaar. "Lukasz steunt me altijd, vooral in deze moeilijke periode. Hij is mijn grote liefde en is alles voor mij. Hij geeft me kracht en staat altijd voor me klaar."

Dus stapten ze maar graag met hem in het huwelijksbootje. Ze wilden in Nederland trouwen, maar dat bleek onmogelijk. Dus brachten ze een stukje Nederland naar Polen. Op de mooiste dag van hun leven waren er tulpen uit Nederland en de openingsdans was op een Nederlands liedje. "De bruiloft was fantastisch. Het allermooiste was het moment in de kerk. Dat werd helemaal ons moment." En de bruidsfoto's? Die werden gemaakt in een prachtig Delft decor.