Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Tonnie de Groen (48)

-Wat ben je hier in De Wipmolen aan de Prof. Krausstraat aan het doen?
"Ik was aan het opruimen. Vijf dagen per week ben ik hier in De Wipmolen te vinden. Ik ben hier gedetacheerd via Werkse! en ben een gastvrouw. Dat is hartstikke leuk om te doen. Ik hoor bovendien regelmatig dat ik het werk goed doe. Dat is natuurlijk leuk om te horen."

-Komen hier veel mensen?
"Er is elke avond wel iets te doen. Het gebeurt nu nog niet veel vaak dat mensen uit de buurt zomaar komen aanwaaien. Het is de bedoeling dat dit na de verbouwing, die rond de zomer plaatsvindt, wel meer gaat gebeuren."

-Heb je van de week nog iets leuks meegemaakt?
"Mijn zusje was jarig. Dat hebben we in Café de Boog gevierd. Ze is 46 geworden. Ik kan het goed vinden met m'n zusje. We zijn maar met z'n tweeën."

-En altijd dikke vriendinnen geweest?
"Niet altijd. Vroeger konden we elkaar nog weleens in de haren vliegen. Tegenwoordig kunnen we goed opschieten met elkaar. Ik kan niet zonder haar en zij niet zonder mij."

-Wat is je nieuws van de week?
"Het was iets langer geleden, maar dat was de mishandeling van twee homo's, omdat ze hand in hand liepen. Belachelijk. Ik vind het goed dat iedereen het voor hen opnam. Je moet gewoon hand in hand kunnen lopen. Ja toch? En deze week kwamen de twee panda's naar Oudehands Dierenpark in Rheenen, dat was wél weer heel leuk. Als het niet zo ver weg was, was ik er wel een keer naartoe gegaan."