Eén van de deelnemende teams, onder leiding van trainster Lenny
Eén van de deelnemende teams, onder leiding van trainster Lenny

Dancin’ Delft danst eerste wedstrijden van het seizoen

sport

ZOETERMEER/PAPENDRECHT - Vorig weekend danste Dancin’ Delft de eerste wedstrijden van het seizoen. Hiervoor is wekenlang hard getraind. Winst bleef uit, maar voorzitter Lidia Breedveld is trots op wat de teams hebben weten neer te zetten. 

Door Cheyenne Toetenel

In totaal deden drie groepen van deze Delftse vereniging mee bij twee verschillende wedstrijden. “De wedstrijd in Zoetermeer was een wedstrijd zoals we gewend zijn”, vertelt Lidia. “In het verleden deden we vaak mee aan dit soort wedstrijden. Lekker een dag vol passie met dans. De groep van Trainster Lenny wist een mooie tweede prijs te behalen.” Bij de tweede wedstrijd, de Dance Waves Competition in Papendrecht, ging het er net iets anders aan toe. “Deze wedstrijd was opgedeeld in diverse blokken, waardoor je als danser niet de gehele dag kon genieten van onze passie: dansen. Iedereen die zijn dans had gedaan - een blok duurde een uurtje - diende na de wedstrijd gelijk weg te gaan of een kaartje te kopen om te kijken.” 

Voorbereiding
De wedstrijden vereisen wekenlange voorbereiding, waarbij de selectiegroepen de wedstrijddansen met elkaar instuderen en blijven herhalen om de puntjes op de i te zetten. Tijdens de wedstrijden werden zij beoordeeld op uitvoering, dansbeleving en choreografie. “Oftewel; het team wordt beoordeeld, maar ook de trainster.”

Seizoen
Hoewel de dansvereniging normaliter gewend was aan voorrondes, toewerkend naar plaatsing op het Nederlands Kampioenschap van de KNGU, ziet het seizoen er tegenwoordig anders uit. Aan de wedstrijden van de KNGU doet de vereniging niet meer mee, door enorm gestegen kosten per deelnemende danser. “We zijn dit jaar echt als vereniging aan het bekijken aan welke wedstrijden wij voortaan als vereniging kunnen deelnemen”, vertelt Lidia. “Wij zijn dus eigenlijk alles goed aan het onderzoeken en danssferen aan het proeven.” Dit jaar staan nog een aantal wedstrijden op het programma. “Al onze groepen gaan op 2 april gezamenlijk naar We Know You Can Dance in Noordwijk en in mei gaat trainster Charmaine met haar selectiegroep ook nog een andere competitie in het land uitproberen.” Of er vertrouwen is in goede prestaties? “Natuurlijk hebben we dat, onze leerlingen doen altijd hun best. Maar bij ons staat ook plezier hoog in het vaandel. Als je namelijk veel plezier in het dansen hebt, presteer je ook goed!”

Dansshows
Naast de wedstrijden, staan er ook dansshows op het programma waar leden kunnen laten zien wat ze kunnen. “Dancin’ Delft gaat in het weekend van 15 april zelf weer een dansfestival organiseren in de Post Kogekohal in Schipluiden. Daar komen veel verenigingen en dansscholen uit de omgeving hun dansen laten zien. Een hele zaterdag, van ‘s morgens tot ‘s avonds, vol dansplezier. Verder hebben we 25 juni weer onze jaarlijkse theatershow. Voor dit evenement geven we net als elk jaar wel tweehonderd gratis kaarten weg aan mensen met een kleine beurs, 65-plussers, bewoners van verzorgingshuizen en onze medemensen uit Oekraïne.” Tijdens de dansshows komt de identiteit van Dancin’ Delft volgens de voorzitter goed naar voren. “Het is een vereniging met een enthousiast en ervaren team, waar plezier bovenaan staat. Iedereen mag bij ons dansen op zijn of haar eigen niveau.”