Kom schaken bij de Delftsche Schaakclub
Kom schaken bij de Delftsche Schaakclub

Open Delfts Rapidschaakkampioenschap

sport

DELFT - Aanstaande maandag 5 september organiseert de Delftsche Schaakclub de eerste avond van het Open Delfts Rapidschaakkampioenschap 2022/2023.

Per avond spelen de deelnemers vijf schaakpartijen, met een bedenktijd van 10 minuten plus 5 seconden per zet per persoon per partij. Er wordt gespeeld in drie aparte groepen:
· De A-groep, voor spelers met een rating van boven de 1750
· De B-groep, voor spelers met een rating van 1750 of lager
· De C-groep, voor spelers met een rating van 1400 of lager
(Spelers mogen altijd in een hogere groep spelen dan hun rating aangeeft)

Er wordt gespeeld volgens het Zwitsers systeem (waardoor iedereen ongeveer op zijn eigen niveau speelt). Het toernooi wordt gespeeld in de vaste speelgelegenheid van de Delftsche Schaakclub, duWo Denksportcentrum, Zusterlaan 114 (naast de Sebastiaanbrug).

Aan dit toernooi kan iedereen meedoen, inschrijving is gratis. Wil je meedoen, dan dien je uiterlijk 20.10 uur op de betreffende avond aanwezig te zijn. Vooraf aanmelden hoeft dus niet. Het is ook mogelijk om slechts de eerste drie of vier partijen te spelen, of later in te stromen. Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom.

Prijzen
De drie hoogst geëindigden in beide groepen ontvangen als prijs een aantal consumptiebonnen, en er is elke avond een prijs voor de beste huisschaker. Ook voor degenen die in een seizoen minimaal drie keer hebben meegedaan zijn er prijzen: voor de beste drie schakers in alle groepen, ook zijn er enkele ratingprijzen per groep, en een prijs voor de beste huisschaker.

Meer informatie over deze of andere DSC-activiteiten is te vinden op www.delftseschaaksite.nl

!