Logo delftopzondag.nl
Jumbo Visma clinic op het CLD in Delft.
Jumbo Visma clinic op het CLD in Delft. (Foto: )

Jumbo Visma Academy op het CLD

  sport

DELFT – Afgelopen donderdag werd bij het CLD een wielrenclinic gegeven, georganiseerd door Team Jumbo-Visma Academy in samenwerking met de Rijswijkse Wielrenvereniging De Spartaan.

De wielersport in Nederland, waar we ook goede renners hebben, is ook nog niet zo bekend. "Vooral niet onder jongeren", vertelt Jeffrey van der Marel, vice-voorzitter van RWV De Spartaan. "De clinic is bedacht door Jumbo Visma Academy om de jongeren een opstap te geven en in aanraking te laten komen met de sport." Vorig jaar heeft Jumbo Visma aangegeven ook in de jeugd te willen investeren. Dit willen ze dan gaan doen met lokale wielrenverenigingen.

Wielrenclinic
"Afgelopen donderdag werd de derde wielrenclinic gehouden op het CLD in Delft. De voorgaande scholen, het Stanislascollege en het Haagse Montessori College waar de eerste en de tweede clinic werden gehouden, waren zeer tevreden en de leerlingen enthousiast. De school was positief, al was het wel even passen en meten. De school zorgde ervoor dat er zoveel mogelijk klassen aan bod kwamen en vulde zo de hele dag op."

Virtuele berg
In de gymzaal van de school, waar acht moderne fietstrainers stonden, konden ongeveer 100 leerlingen gedurende de dag in groepen de strijd aan om een parcours af te leggen op een virtuele berg. Dit is een toegankelijke en uitdagende clinic voor iedere leerling!

De Spartaan
Het aandeel van RWV De Spartaan was voornamelijk contact leggen met de school en zelf op de dag aanwezig zijn om samen met Jumbo Visma de clinic te realiseren. Voor RWV De Spartaan was dit een spin-off van de vervolgclinics op hun vereniging. Hiervoor konden de kinderen zich aanmelden.

Meer berichten