Ian Kattevilder (14) en Ernie Huster (69) zijn de jongste en oudste spelers bij Boxing Club Delft.
Ian Kattevilder (14) en Ernie Huster (69) zijn de jongste en oudste spelers bij Boxing Club Delft.

Boksen bij Boxing Club Delft kent geen leeftijd

sport

DELFT - Boxing Club Delft is al jaren een begrip in Delft. Niet voor niets dat zowel jong als oud de Delftse boksschool weet te vinden. Ernie Huster (69) en Ian Kattevilder (14) trainen beide met veel plezier en toewijzing bij Boxing Club Delft. Tevens is Ernie Huster de oudste bokser van de boksschool en Ian Kattevilder de jongste.

Door Anthony Michael van Oorschot

Een actieve bokser
Ernie Huster herinnert het zich nog als de dag van gisteren. Sinds 1991 is hij actief bezig met boksen en heeft er nooit over nagedacht om te stoppen. Destijds is hij begonnen bij Boksvereniging Delft, inmiddels is de naam gewijzigd in Boxing Club Delft. De reden dat Ernie op zijn negenenzestigste nog steeds even enthousiast is over de sport heeft hij volgens hem voor een heel groot gedeelte met de boksschool te maken. "Boxing Club Delft is een ontzettende leuke en goede plek om lekker te boksen. Toen ik in '91 bij de vereniging kwam werd ik eigenlijk gelijk met open armen ontvangen en voelde ik mijzelf helemaal welkom", aldus Ernie. Boksen is misschien wel een van de eerlijkste sporten, waar techniek en tactiek samenkomen, maar waar je na winnen of verliezen samen een biertje drinkt.

Liefde voor boksen
"Ik vind het boksen nu misschien nog wel leuker dan vroeger. Ik ben nu natuurlijk op een leeftijd gekomen dat ik met pensioen ben waardoor ik meer tijd heb om te boksen. Ik heb daarom binnen Boxing Club Delft een administratieve taak op mij genomen en ik vang de nieuwe leden op", aldus Ernie. Aan stoppen denkt Enie nog lang niet. Wat hij mee wilt geven aan de jonge boksers is dat bij boksen alles draait om regelmaat en discipline, eigenlijk net als in het leven van alle dag. Hij mag dan wel de oudste bokser van de boksschool zijn, maar hij is misschien wel nog steeds een van de meest enthousiaste boksers met een enorme liefde voor de sport.

Fanatieke jonge speler
Is Ernie de oudste bokser van de club, Ian Kattevilder mag zich de jongste bokser bij Boxing Club Delft noemen. Al op zijn twaalfde is hij begonnen met boksen. "Ik ben begonnen met boksen nadat ik was gestopt met voetballen. Ik vond voetbal steeds minder leuk worden en was daarom op zoek naar een sport die beter bij mij past", aldus Ian. Ook is Ian erg fanatiek. Hij heeft al meegedaan aan meerdere wedstrijden en traint drie keer per week. Wat Ian het leukste vind aan de boksschool is het feit dat iedereen welkom is. Ian traint met boksers van verschillende leeftijden. "Ik vind het erg leerzaam om te trainen met mensen die al een langere tijd boksen, want je kunt erg veel leren van de ervaringen van deze mensen", aldus Ian.

In de familie
De vader van Ian is tevens ook een bokser sinds zijn tienerjaren. Niet gek ook dat Ian is begonnen met boksen. Zijn ouders zijn erg trots op Ian en zien enorm veel talent in de fanatieke tiener. Naast boksen is Ian druk bezig met school. Dit kan hij erg goed combineren met de sport, waardoor hij zichzelf nog heel lang ziet boksen.