Roos won met Samoerai het regiokampioenschap dressuur in haar klasse
Roos won met Samoerai het regiokampioenschap dressuur in haar klasse

Roos van Oosten is regiokampioen!

sport

DELFT - Het eerste indoorregiokampioenschap van 2020 levert mooie kampioenen op, waaronder de 13-jarige Roos van Oosten van Manege de Prinsenstad.

Dit weekend streden de ponydressuurruiters uit Zuid-Holland in Delft om de regiokampioenslinten. Voor Roos was het een thuiswedstrijd, met een mooi resultaat. In de klasse L2-C behaalde zij de eerste plaats, samen met pony Samoerai.

In de familie
"Al vanaf mijn vijfde jaar volg ik paardrijlessen", vertelt Roos. "Mijn moeder en oudere zus reden hier toen al en zetten mij vaak op een pony, wat ik toen al heel leuk vond. Inmiddels rijd ik alweer een hele lange tijd wedstrijden en heb ik een eigen pony, Black Magic, waar ik zo'n zes keer per week op rijd. Ik vind het belangrijk dat hij niet de hele dag in zijn stal staat." De wedstrijden doet zij met haar eigen pony, maar ook met de pony van haar buurmeisje, Samoerai. Met de laatstgenoemde won zij afgelopen weekend. "Met Samoerai doe ik mee aan de dressuurwedstrijden, want dat doet mijn eigen pony niet graag. Met Black Magic spring ik, want dat vindt hij veel leuker om te doen." En wat Roos zelf leuker vindt? "Ikzelf kan niet kiezen. Daarom is het ook zo fijn dat ik het op deze manier allebei kan doen!"

Winst
De winst kwam voor Roos als een verrassing. "Soms heb ik zodra ik de startlijst zie meteen het gevoel dat ik van de tegenstanders kan winnen, maar in dit geval vond ik het lastig inschatten. We waren op papier even sterk." Toch was Roos het die met het kampioenslint naar huis ging, met een mooi vooruitzicht. Op 8 maart mag zij het opnemen tegen andere kampioenen in haar categorie, want zij heeft zich met deze overwinning geplaatst voor het Nederlands kampioenschap dressuur pony's. En tot die tijd mag ze nog vaak de bak in met Samoerai én haar eigen Black Magic!