<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Er werd hard, maar fair gestreden om de Oliebol op de Grote Plas van De Delftse Hout
Er werd hard, maar fair gestreden om de Oliebol op de Grote Plas van De Delftse Hout (Foto: )

Windsurfers van WSD Plané winnen Oliebollen Race

  sport

DELFT - Afgelopen zondag startten de windsurfers van WSD Plané sterk aan het 45e jubileumjaar.

Door Ruud Stift

Bij de traditionele Oiebollen Race nam een drietal leden bezit van het erepodium, na een mooie strijd op eigen plas. In een zéér sterk deelnemersveld zag het erepodium er als volgt uit: 1. Marc Lamey (Delft) 2.Frank Wendel (Alphen aan den Rijn) en 3. Remco van Hoek (Dordrecht).

Actie
De hardlopers en wandelaars die op zondag 5 januari met het milde winterweer een rondje Delftse Hout deden, hebben het vast ook gemerkt: een hoop actie en felgekleurde windsurfzeilen op het water van de 'Grote Plas'. Vanaf het surfeiland in recreatiegebied de Delftse Hout werd traditiegetrouw de Oliebollen Race gevaren. Dit gebeurt al sinds de eind jaren '70 op de eerste zondag van het nieuwe jaar.

Uitdagend
De windsurfwedstrijd stond onder leiding van Wouter Tetteroo en Max van Hoek. Op een tactisch water als De Grote Plas hadden zij een zeer uitdagende baan voor de deelnemers uitgestippeld. Dat bleek gedurende de 5 races die gevaren werden die dag. De drie heren die uiteindelijk het podium bevolkten, hadden allemaal minimaal één race gewonnen. Frank Wendel trok zelfs bij drie races aan het langste eind, maar Marc Lamey had alle races het meest stabiel gevaren. Hij ging er, net als verleden jaar, vandoor met de felbegeerde Oliebol. Dit keer met maar één punt verschil.
Sterk bezet
De Oliebollen Race werd in het verleden al door grote namen uit de windsurfsport werd gewonnen, o.a. Stephan van den Berg (Olympisch Kampioen), Maurice van Grastek (NK Raceboard 2019) en nog vele meer. "Dit jaar was er een zéér sterk bezet wedstrijdveld, met goede windsurfers, waar hard, maar fair werd gestreden voor iedere plaats. Kijk alleen al maar naar de namen die deelnamen en het grote aantal 'oud-oliebollen'; ongelofelijk!" liet de voorzitter van WSD Plané weten.
Windsurfen staat dit jaar ook weer op het programma van de Olympische Spelen in Tokyo. De sport heeft na de twee gouden plakken van Dorian van Rijsselberghe niet te klagen over populariteit. Dit jaar zullen er bij WSD Plané in het kader van het jubileum meerdere activiteiten op de agenda staan. Voor elk wat de windsurfer wils: lessen, trainingen en wedstrijden.

Seizoenstart
Het windsurfseizoen begint officieel in april. Dit jaar trapt WSD Plané op zondag 19 april af met de start van de Holland WindSurfing Serie, een serie van tien wedstrijden op plassen door heel Zuid- en Noord-Holland.
Marc Lamey: "Daar komen altijd heel veel mensen op af. Over veel mensen gesproken: we hebben afgelopen jaar als BSO-locatie bijna 400 kinderen leren surfen. Niet gering en wellicht melden deze zich ook als volwaardig lid."
Kom een keer een plankje proberen bij de oudste windsurfvereniging van Nederland en laat je overtuigen:
http://www.windsurfingdelft.nl/


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>