Najaarssucces voor de roeiers van LAGA

Roeiers LAGA winnen najaarswedstrijd

sport

DELFT- Afgelopen weekend ging competitie roeiend Laga van start op de Asopos Najaarswedstrijden. Deze krachtmeting van 2000 meter vond plaats op het mooie rechte stuk water van de Bosbaan.

Op zaterdag kwam dé dubbeltwee in actie. In de finale werd tot de laatste meters gestreden, resulterend in een derde plaats. Op de zondag werd de spits werd afgebeten door de dames dubbeltweeën. Emma Poppelier en Tessa Kos kwamen hard uit de startblokken en finishte in een razend spannende voorwedstrijd als eerste. Paula Hamming en Sabine van Dijk starten hier kort na en wisten zich met een derde tijd ook te plaatsen voor de A-finale. In de finale lag Argo al snel veel op de rest voor, maar om de plekken twee tot zes werd flink gestreden. Emma en Tessa lagen het merendeel van de wedstrijd derde, maar konden deze plek niet behouden en pakten de vierde plek. Paula en Sabine hadden de langzaamste start, maar wisten tijdens de race steeds iets naar voren op te schuiven. Ze finishte als derde, een plekje boven Emma en Tessa. Daarna was het de beurt aan de heren vier met. Met kans om de bokaal nu al mee naar huis te nemen was heren 21 toch iets zenuwachtiger dan normaal. Heren 21 en Heren 22 startten in dezelfde voorwedstrijd. Tijdens het oproeien kreeg Heren 22 materiaalpech, zij moesten helaas passen. De race bleek een peulenschil voor Heren 21, de heren finishten ruim als eerste. De heren 23 startten langzaam, maar werkten zich gedurende de wedstrijd steeds verder naar voren. In de laatste 500 meter werd ook de laatste van de vier Proteus-boten gepasseerd en zo kwamen de heren toch nog als eerste over de finishlijn. In de A-finale behaalde de heren een vijfde plek. Een resultaat om tevreden mee te zijn. Heren 21 roeide een prima A-finale en lagen de hele wedstrijd voorop. Na 1000 meter liepen de heren uit en werden ruimschoots eerste. Niet alleen taart voor Heren 21, met deze overwinning waren ze ook zeker van bokaalwinst.