<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Team en begeleiding voor de Dirk Kuyt-bus, v.l.n.r.: Joyce, Saskia, Jessica, Lea, Patrick en Lianne
Team en begeleiding voor de Dirk Kuyt-bus, v.l.n.r.: Joyce, Saskia, Jessica, Lea, Patrick en Lianne (Foto: )

G-korfbalteam Fortuna/Delta Logistiek zoekt mannen!

  sport

DELFT - In oktober bestaat de afdeling G-korfbal bij Fortuna/Delta Logistiek alweer twee jaar. Een mijlpaal waar wel even bij stilgestaan mag worden. We praten bij met trainster Petra de Bruijn.

Door Ruud Stift

Bij Fortuna hebben ze een competitief G-korfbalteam én een recreatief G-korfbalteam. De recreatieve groep bestaat uit leden tussen de 12 en 16 jaar, de competitieve korfballers variëren in leeftijd van 25 tot 30 jaar. Petra de Bruijn verzorgt, samen met Joyce Boes en Lianne Verheezen, de training op woensdag. "Van 18.30 uur tot 20.00 uur gaan we met de twee groepen onafhankelijk van elkaar in de weer, geholpen door een paar jeugdleden en een A-junior die dit als stage doet voor zijn studie. Dit zorgt ervoor dat we bijna 1 op 1 met ze kunnen trainen. Bij de jongeren is dat op spelniveau, bij de ouderen zit er wel een soort van opbouw in: conditie, spelvormen en een onderling partijtje."

Animo
"Het is fijn om te merken dat er bij Fortuna veel animo is bij de jeugd om te helpen bij het G-korfbal. Onze G-korfballers zijn afgelopen juni ook mee geweest op het jeugdkamp van de andere jeugdleden. In Sint-Michielsgestel werden ze een weekend lang vermaakt met 'natte' spelletjes en verschillende sport- en korfbalspelletjes. Prachtig om te zien dat de G-leden al zo goed geïntegreerd zijn binnen de vereniging, ze zijn al niet meer weg te denken."

Wedstrijddag
De G-korfballers spelen niet wekelijks. Per competitie, twee delen veldkorfbal en een deel zaalkorfbal, spelen ze twee wedstrijddagen in een soort toernooivorm: drie wedstrijden per keer.
"Het is een landelijke competitie, dus niet altijd naast de deur. We hebben in Terneuzen gespeeld, in Amsterdam en in Gorinchem."
Het team en begeleiders heeft al twee keer het genoegen mogen smaken om met een busje van de Dirk Kuyt Foundation naar de wedstrijddag te worden vervoerd. "Dat scheelt een slok op een borrel, want vervoer regelen is soms ook een heikel punt. Met dit busje was iedereen tenminste meteen op de plaats van bestemming. De eerstvolgende wedstrijddag is in Rotterdam. Eind oktober, na de herfstvakantie, gaan we de zaal in."

Versterking
Het G-team dat in de competitie acteert kan wel wat versterking gebruiken, het liefst een paar extra mannen erbij. "We zijn maar met een zestal, vijf vrouwen en een man. Bij het G-korfbal vorm je een team van 4 spelers, dus bij twee afmeldingen zijn we al snel gezien. Het leuke van G-korfbal is dat de tegenpartij dan gewoon een speler levert. Hup, een hesje aan en lekker spelen. De spelers juichen ook als de tegenpartij scoort, dat maakt allemaal niks uit. Ze gunnen elkaar alles en genieten er puur van. Dit team leert ons relativeren. Winnen is leuk, maar er zijn belangrijker dingen in het leven. Mijn kinderen sporten ook en daar staan ouders aan de kant te schreeuwen alsof hun leven ervan af hangt. Tsja.." Een keer meetrainen? Mail naar: gkorfbal@fortuna-korfbal.nl

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>