<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto:

Open Dag bij Manege De Prinsenstad

  sport

DELFT - De Open Dag op Manege de Prinsenstad, zondag 15 september, is uitgegroeid tot een compleet evenement met mooie demonstraties, clinics en gratis ponyrijden.

Door Ruud Stift

De eigenaars van de manege, twee generaties Duijndam, laten u op deze dag van 11.00 uur tot 16.00 uur graag kennismaken met de paardensport! Het familiebedrijf, aan de Rijksstraatweg 145, vierde vorig jaar haar 10e lustrum. De manege, opgericht door Theo Duijndam, ging in 1968 open. Met het vorderen van de leeftijd van Duijndam senior hebben zijn vier zoons Anton, Gabrie, Jos en Lex het bedrijf voortgezet. Ze doen dat samen met de derde generatie: Jordy, Brandon en Milton. Anno 2019 is de Prinsenstad een groots opgezet 5-sterren complex en als enige manege tweevoudig hippisch ondernemer van het jaar. Jordy Duijndam: "Onze Open Dag is een jaarlijkse traditie in september. Naast onze andere evenementen, want er staat elke week wel iets op de agenda bij ons."

Proeflessen
"De Open Dag is echt bedoeld om de nieuwe klant mee te geven wat de mogelijkheden zijn op de Prinsenstad", zo weet Jordy te vertellen. "Alles, het hele reilen en zeilen achter de schermen tot aan proeflessen met uitleg op allerlei gebied. Je krijgt te zien hoe het er bij ons aan toe gaat, een leuk inkijkje in de keuken van het paardrijden. Eigenlijk moet je het zien als een dagje uit voor het gezin. Elk kwartier staat er wel iets op het programma. We laten bijvoorbeeld de fokmerries zien met hun pasgeboren, jonge veulens die bij ons de hele zomer buiten zijn. Daarna gaan zij veelal naar een opfokadres. Als ze daar van terug komen, maken wij ze zadeldak zoals dat heet. Wij laten tijdens de open dag ook zien hoe wij jonge paarden africhten tot aan hoog niveau op dressuur- en springgebied. Daarnaast is er dressuur op mooie muziek en een carrousel bestaande uit ruiters en amazones op onze manegepaarden, die al vele jaren acte de presence geven tijdens evenementen.

Hoofdmoot
De manege geldt als hoofdmoot. We laten mensen kennis maken met het paardrijden. Daarna kunnen ze beslissen of ze ook bij ons een paard willen kopen en of ze dat paard bij ons willen stallen. Zo'n Open Dag kan ook interessant zijn voor mensen die al bij een andere manege rijden. Ze kunnen hier hun licht opsteken en kijken op welk manier wij verschillen, hoe wij de dingen hier aanpakken."

Manege De Prinsenstad is een heuse 5-sterren manege. Maar dat zijn ze natuurlijk niet zomaar geworden. "Nee, elk jaar weer krijgen we iemand van de FNRS, de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra, onaangekondigd op bezoek. Die bepaalt dan aan de hand van een peiling, een lijstje van kwalificaties waar je aan moet voldoen, of we de status mogen houden. Dan moet je denken aan onze faciliteiten o.a. de stallen, rijbanen, paddocks, longeerbanen, veiligheid voor paard en ruiter, kwaliteit van de paarden en de instructie, de mogelijkheden van de kantine etc.. Een beetje zoals een hotel wordt beoordeeld. Komt allen, de toegang is gratis!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>