<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Rik Feijge namens DAS in balbezit
Rik Feijge namens DAS in balbezit (Foto: )

DAS begint met nieuwe coach aan competitie

  sport

DELFT - Zaterdag 14 september gaat het voor de Delft All Stars, de basketballers van DAS, weer beginnen. Dan staat de eerste competitiewedstrijd, in de 1e divisie regio Zuid, uit tegen CBV Binnenland, op het programma.

Door Ruud Stift

DAS heeft dit seizoen een nieuwe trainer aan het roer, Frans Buitelaar, die vorig jaar als assistent van coach Toon van Helfteren optrad. Buitelaar heeft zijn sporen al verdiend, als speler bij BV Voorburg en als trainer van jeugdteams, zowel bij de jongens als bij de meiden. "Ik zou dit jaar eigenlijk de meiden onder 18 gaan doen, die in de 2e divisie landelijk spelen. Maar ja, ik zit ook in de Technische Commissie bij DAS en omdat 'we' niemand konden vinden om Toon op te volgen, kwamen ze op een gegeven moment bij mij uit. Pas na de schoolvakantie was dit in kannen en kruiken, dus we zijn relatief laat aan de voorbereiding begonnen."

Ambities
"Onze ambities? Daar valt eigenlijk nog niet veel over te zeggen, want in deze fase is bijna elke ploeg nog incompleet. Iedereen kijkt om zich heen voor spelers die een aanwinst kunnen zijn. Ik wil, in navolging van Toon, aantrekkelijk basketbal proberen te spelen. Maar omdat we weinig lengte in de ploeg hebben, zullen we het dus meer van de fast-break moeten hebben. Gelukkig hebben we er wel drie krachten bij: Sam van Dijk, een guard/forward van eredivisionist Rotterdam; Mike de Jong, een ervaren guard van het ter ziele gegane Punch uit de promotiedivisie en Thomas Verbraeken, een forward van het Rijswijkse Lokomotief. Het toeval wil dat we tijdens de DAS seizoensopening op zondag 8 september om 16.30 uur tegen Lokomotief oefenen."

Aanvoerder
Coach Buitelaar moet het in de eerste twee wedstrijden van het seizoen doen zonder zijn aanvoerder Rik de Graaf, die op vakantie is in Japan.
"Ja, dat is een aderlating. Dat moeten we op zien te vangen. Afgelopen zondag wisten we te winnen van een andere 1e divisieclub, SBU uit Utrecht. Dat geeft de burger moed, maar eigenlijk zijn we er nog niet echt klaar voor. Er moeten her en der enkele mutaties plaatsvinden, willen we om de prijzen mee gaan doen. Maar gelukkig hebben de andere teams ditzelfde probleem aan het begin van een seizoen, dat is niet nieuw bij het basketbal."

Rik Feijge (29) is één van de steunpilaren van DAS Heren 1, en tegelijk één van de langste spelers van het team. "Eigenlijk ben ik niet zo van het rennen en vliegen. Ik ben meer een stoorzender, die af en toe een beukje uitdeelt en zowel aanvallend als verdedigend van waarde is bij het rebounden. Het betere duw- en trekwerk onder de basket ligt me wel. We zijn dit jaar overgeplaatst van de Noord- naar de Zuid-divisie, dus we weten heel weinig over onze komende tegenstanders. Hoewel, er zit waarschijnlijk minimaal een leuke clash tussen, de wedstrijden tegen West-Brabant Basketball Giants. Twee jaar geleden, in de tweede divisie, hebben we tegen ze gespeeld. Zij werden kampioen, maar wij promoveerden als runner-up ook naar de eerste divisie."

Conditie
"Het verschil in aanpak van deze coach? Toon legde meer de nadruk op het spelletje zelf, terwijl het zwaartepunt bij Frans meer ligt op conditie en kracht. Met DAS hebben we uitgesproken dat we binnen drie jaar promotiedivisie willen spelen. Het laatste jaar daarvan is aangebroken, dus dit seizoen is het 'erop of eronder', een examenjaar."

 

 

 

 

 

 

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>