DHL-er Hugo Steijn (links) ruimt op voordat de aanvaller iets uit kan richten
DHL-er Hugo Steijn (links) ruimt op voordat de aanvaller iets uit kan richten

Het Elftal van Hugo Steijn

sport

DELFT - Een nieuwe rubriek. In de zomerstop bevragen we voetballers op een andere manier. Laten ze het achterste van hun tong zien? Misschien, misschien niet. U leert ze in ieder geval op een andere manier kennen. Deel 8: Het Elftal van Hugo Steijn (26), speler van derdeklasser DHL. Positie: centrale verdediger.

Door Ruud Stift

Hugo kwam vier jaar geleden over van buurvereniging Concordia. Daar speelde hij in een vriendenteam, omdat hij baalde van het feit dat hij -een jaar eerder- in het eerste elftal rechtsback kwam te staan. Toen zijn vriend Leander Loïzides van Vitesse Delft terug verkaste naar DHL, besloot hij deze stap ook te maken. "Het bevalt me hier prima. Het is een gemoedelijke, gezellige club waar iedereen elkaar in zijn/haar waarde laat."

-Wat is jouw favoriete Fantasy Football Elftal?
"Op goal Marc-André ter Stegen. In de verdediging Marcelo, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Danny Rose. Mijn middenveld bestaat uit Paul Pogba, Frenkie de Jong en Antoine Griezmann. Voorin drie toppers: Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Vooral Zlatan is een fenomeen. Wat hij kan met dat lange lijf, hoe lenig hij is. En het is natuurlijk letterlijk een zeer uitgesproken karakter."

-Wat zou je doen met 1 miljoen?
"Een mooi huis kopen en de hypotheek van de huizen van mijn zus, broer en moeder aflossen. Die hebben dan op dat punt niks meer om zich zorgen over te maken, dat is toch een soort luxe."
-Waar stoor je je het meest aan?
"Negativisme, de slappe mentaliteit van sommigen. Ik zeg: niet bij de pakken neerzitten. Kom op, elke dag is een nieuwe. Ga ervoor.
Een voorbeeld: bij DHL worden we wel eens getrakteerd op extra sprintwerk. Dan moet je ze -vooral de jongste generatie- horen! De meeste beginnen meteen te mauwen, zo van 'Moet dat nou?' of 'Daar heb ik echt geen zin in'. Daar erger ik me aan, dat halfzachte gedoe.
Ik geef altijd alles op de training en daarbij, je wilt toch beter worden? Kritiek leveren of dingen in twijfel trekken was er in mijn tijd bij Concordia niet bij, want dan stond je er meteen naast."

-Wat weten de mensen niet van Hugo Steijn?
"Dat ik ook geregeld de golfclubs oppak om een paar 'gaten te dichten', bij Golfbaan Delfland in Schipluiden.
Op mijn 14e haalde ik mijn GVB, het golfvaardigheidsbewijs. We gingen voorheen met het gezin en met kennissen wel eens op golfvakantie in Frankrijk."

-Op welk vlak kan jij je als voetballer nog verbeteren?
"Op het vlak van coaching, mijn medespelers neerzetten en corrigeren. Iets harder voor ze zijn. En de frivoliteit uit mijn spel halen, niet altijd de mooie pass willen geven maar simpel voetballen."

-Verliefd, verloofd, getrouwd?
"Verliefd, op Celine (27). Zij werkt als jobcoach met jongeren. We werken allebei in Rotterdam en wonen inmiddels zo'n drie maanden samen."
-Heb je een huisdier?
"Nee. Thuis hadden we een bruine labrador. Een fantastisch beest. Maar voorlopig zit een huisdier er niet in. Op termijn zou ik wel een hond willen."

-Wat is je favoriete vakantiebestemming?
"Nou, als het goed is gaat dat Sri Lanka en de Malediven worden. Daar ga ik met mijn vriendin in de winter drieëneenhalve week backpacken. We kijken er erg naar uit. Het is niet mijn eerste 'verre' trip. Ik ben ook in Thailand en Curaçao geweest. Dit wordt de wél eerste keer echt op onszelf, met het rugzakje om een land doorkruisen. Ben benieuwd, het lijkt me een machtige ervaring."

-Wat zijn je hobby's naast het voetballen?
"Fitnessen. Met vrienden op stap of met mijn vriendin. Lekker uit eten of een weekendje weg. Met Italiaans eten als favoriete dis."

-Favoriete club binnen- en buitenland?
"Ik ben Feyenoord-fan. Het buitenlandse voetbal volg ik niet zo. Natuurlijk kijk ik wel met extra aandacht naar de Nederlanders in de grote competities, maar ik zit niet zoals veel van mijn teamgenoten hele weekenden voor de buis om álle wedstrijden te kijken. Ik hou het bij de Champions League wedstrijden die er toe doen."

-Wat is jouw ambitie in het leven?
"Gelukkig en gezond blijven en een gezin stichten. Ik zou ook in de revalidatie willen werken. Nu werk ik als ergotherapeut voor senioren. Ambitie met DHL? Promotie moet kunnen met de uitbreiding van de selectie. Dat nekte ons vorig seizoen."