Goud en brons voor het Nederlandse G-hockeyteam tijdens het EK
Goud en brons voor het Nederlandse G-hockeyteam tijdens het EK

Delftse G-hockeyers van Hudito halen goud en brons op EK

sport

DELFT - Op de Euro ParaHockey Championships 2019 in Antwerpen hebben de G-hockeyers van Hudito: Nanne, Danny en Jorden goud en brons gehaald.

Nanne en Danny kwamen voor Nederland uit in de Trophy divisie waar ze in de finale België versloegen. In de Championship divisie won goalie Jorden de troostfinale van Duitsland. Voor de Nederlandse spelers voelt het als goud omdat de finale werd gespeeld door de teams die alleen met mannen spelen (in Nederland spelen we gemengd). Het volgende EK gaan we voor goud omdat dan ook de finalisten Italië en Portugal gemengd moeten spelen.
Het driedaagse toernooi is een groot succes geweest voor de Nederlanders, niet alleen op sportief gebied, maar ook op sociaal vlak en voor de integratie. Tijdens de poulewedstrijden kwam het Nederlands dameselftal Nederlands dameselftal de spelers aanmoedigen. Op de finaledag hebben de Nederlandse parahockeyers getraind met het Nederlands herenelftal en werden shoutouts geoefend, de keepers ingespeeld en technieken bijgeschaafd.