DSV Full Speed: voor het tweede jaar op rij winnaar van de Stad Delft Bokaal (Foto: Alex Pronk)
DSV Full Speed: voor het tweede jaar op rij winnaar van de Stad Delft Bokaal (Foto: Alex Pronk)

Full Speed kroont zich tot 'Kampioen van Delft'

sport

DELFT - Op de finaledag van de Rodi Media/DSW Stad Delft Bokaal streden Ariston'80, DHC, SEP, Vitesse Delft en de beide organisatoren van het 40e Rodi Media/DSW Stad Delft Bokaal toernooi, DSV Full Speed en DVV Delft voor het officieus Delfts kampioenschap.

In poule A ging Full Speed verrassend door naar de finale na winst op DHC (2-0) en Ariston'80 (5-0) In de andere poule, poule B was het Vitesse Delft wat SEP (3-0) en Delft (3-1) aan de zegekar bond. De troostfinale om de 3e en 4e plaats, dit dmv het nemen van strafschoppen ging nadat beide teams 7 strafschoppen nodig hadden met een 5-4 overwinning naar DHC, ondanks dat de keeper van Delft, Chris van Noortwijk, Delft in de race hield door twee strafschoppen in de eerste serie van 5 te stoppen. Cekdar Atay miste jammerlijk de 5e strafschop voor DVV Delft.

In de finale, waarbij toch een kleine 250 toeschouwers aanwezig waren  nam Vitesse Delft door Rick Burgering de leiding met 1-0, maar ging vervolgens  in de 2e helft achterover hangen, waardoor Full Speed met een vrije trap van Lesley Dijkman en een rake kopbal van Wessel van Vliet, alsnog de zege verrassend maar verdiend voor zich opeiste.

Good old sportverslaggever Henk van de Beek kon vervolgens de wisselbokaal overhandigen aan de aanvoerder van Full Speed, wat voor de 2e keer in successie het toernooi om de Stad Delft Bokaal won.