<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Bruun van der Steuijt interviewt Leo Quack over de Delftse boot tijdens het Varend Corso (Foto: Koos Bommelé)
Bruun van der Steuijt interviewt Leo Quack over de Delftse boot tijdens het Varend Corso (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Veelgevraagd 'luidspreker' Bruun ook bij de Swim

  sport

DELFT - Noem een sportief evenement in de regio en grote kans dat je daar 'luidspreker'/speaker Bruun van der Steuijt een keer aan de gang hebt gezien.

Door Ruud Stift

Zijn agenda puilde de afgelopen maanden uit van de speaker- en interviewopdrachten. De Golden Tenloop op 30 mei, de DIOS Lenteloop op 8 juni, de halve marathon van Nootdorp op 23 juni en de Kadeloop in Schipluiden op de eerste zaterdag van juli. Bruun van der Steuijt, van beroep omroeper par excellence, doet het graag. "Prachtig dat ik dit allemaal mag doen. Ik voel me een rijk mens, want mijn gezondheid staat me dit allemaal toe."

Huwelijken
En tussendoor verbindt hij -als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand- veel mannen en vrouwen in de echt. In 2018 werden liefst 56 huwelijken door Bruun van ter zake kundig commentaar, met een kwinkslag, voorzien. Eigenlijk is hij altijd onderweg naar een nieuw evenement, zo lijkt het. "Op 17 augustus speaker ik samen met John Vingerling bij de Wielerronde van Pijnacker. Omdat ik vorig jaar de Run-Bike-Run deed, kreeg ik het verzoek voor de Wielerronde. Ik doe de dikke bandenrace, voor de kinderen. Een fenomeen in de regio. Op 1 september doe ik dan de Swim to Fight Cancer en op 7 september de Junior Swim. Een dag later, zondag 8 september, wacht de Halve Marathon Oostland. De Santa Run van de Rotary Club, in december, is ook altijd een bjzonder spektakel. Iedereen verkleed als kerstman rennend door de binnenstad, een fantastisch surreëel gezicht. Allemaal mooie evenementen."

Swim
Maar de Swim to Fight Cancer, dat is andere koek. Als je daar de verhalen hoort van mensen die namens een nabestaande in het water springen... Net als bij de SamenLoop voor Hoop, die in 2018 werd georganiseerd bij de TU Delft Campus. Heel indrukwekkend. Afgelopen zondag, tijdens het Varend Corso, heb ik de Swim ook onder de aandacht gebracht. Twee jaar geleden lag er nogal wat kroos op het water. Dat moest ter elfder ure voor de zwemmers uit worden opgeruimd. Toen kreeg ik ook Maarten van der Weijden voor mijn microfoon, een indrukwekkende kerel. Het water ligt er nu nog schoon bij, dus duimen maar. Swim to Fight Cancer is eigenlijk een bundeling van vreugde en verdriet. Ik ben de vertolker van verdriet, maar ook van hoop. Hier bestaat geen draaiboek voor. Als ik mensen moet interviewen op het podium, praat ik altijd even van tevoren met ze over wat ik wel en niet mag vragen. Soms is het zo delicaat, daar moet je respectvol mee omgaan."
Bruun is al decennia een hardloper, bij AV De Koplopers ("Alleen de korte afstanden hoor, ik moet mijn eerste marathon nog lopen"), en in de loop der tijd is het speakeren daar 'ineens bij gekomen'.
"Mensen zien en horen je en van het één rol je in het andere. Ik vind het elke keer weer bijzonder als ik mijn bijdrage mag leveren. En ja, de Swim op zondag 1 september. Als ik alleen al kijk naar mijn eigen familie, vrienden en kennissen: we krijgen allemaal met die rotziekte te maken. Ik roep ook iedereen die niet mee zwemt op om te komen kijken en vooral te doneren (zie deelnemers op de site): één groot lint van mensen aan de kade langs de zwemroute van Huszár naar de Oostpoort en terug, in totaal twee kilometer. En niet vergeten: de Junior Swim, een week later, in Zwembad Kerkpolder. Die toppers verdienen ook aanmoediging." Zie: https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-delft


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>