Afbeelding

Chenoa Bergakker jaagt graag op de bal

sport

DELFT - Chenoa Bergakker (11) speelt niet alleen bij Vitesse Delft, maar ook bij de KNVB. De jonge verdedigster houdt wel van een beetje felheid op het veld.

Chenoa begon al op jonge leeftijd bij de mini-fjes "Maar daar ging ik alleen maar bloemetjes plukken", herinnert ze zich. Later, toen ze bij haar broer kwam kijken, die toen ook al bij Vitesse speelde, werd ze gevraagd een balletje mee te trappen. Toen sloeg de voetbalvonk wel over. Wat is er dan leuk aan voetbal? "Ik hou van verdedigen. Lekker vol ombeuken." Dat past wel bij haar, vindt ze: "Ik jaag echt op die bal. Wil 'm afpakken. Een beetje fel zijn." De linksbenige Chenoa is het enige meisje in de D1. Dat vindt ze niet zo'n groot probleem. "maar als ik dan in mijn eigen kleedkamer ben, wordt in de jongenskleedkamer soms een prijs verloot, en dan vergeten ze me."
Dat Chenoa talent heeft viel ook de KNVB op. Ze werd afgelopen jaar uitgenodigd om selectierondes te komen spelen. Eerst voor de selectie van Zuid-Holland, later ook voor de provincie-overstijgende rondes. Dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat ze niet alleen twee keer per week bij Vitesse traint, maar ook nog eens op zondag bij de KNVB. "Binnenkort mag ik in een Toptalent Toernooi meespelen."

Vertrouwen
Als jong talent kijkt Chenoa natuurlijk ook goed naar de Oranje Leeuwinnen. Ze bekeek de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland op televisie, maar de wedstrijd tegen Kameroen gaat ze live in het stadion kijken. En ze heeft er alle vertrouwen in: "Ze worden vast kampioen!" Lieke Martens en Kika van Es zijn haar grote voorbeelden. "Lieke is technisch goed en sterk in de aanval. Kika is net als ik een verdedigster die fel is op de bal. Ik leer er van als ik naar haar kijk." En wie weet wat dat allemaal nog brengt, want als je vraagt of Chenoa ooit in Oranje zou willen spelen antwoordt ze volmondig: "Natuurlijk!"