<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Als de mannen van Concordia maandagmiddag op het terrein van VOC van Coal winnen, spelen ze volgend seizoen ook in de tweede klasse. Zo niet, dan is er altijd nog een escape. (foto: PR)
Als de mannen van Concordia maandagmiddag op het terrein van VOC van Coal winnen, spelen ze volgend seizoen ook in de tweede klasse. Zo niet, dan is er altijd nog een escape. (foto: PR) (Foto: PR)

Vol vertrouwen richting de nacompetitie

  sport

DELFT – Concordia krijgt maandagmiddag tegen COAL de eerste kans om lijfsbehoud in de tweede klasse te bewerkstelligen. Trainer Laurens Sandell heeft vertrouwen in zijn ploeg.

Dàt het zover is gekomen dat Concordia zich niet rechtstreeks heeft gehandhaafd, is voor de oefenmeester teleurstellend. "Want we hebben dit seizoen laten zien dat we hartstikke leuk kunnen voetballen. We hebben te vaak punten laten liggen waar dat niet nodig was. Als je ziet hoeveel punten we gedurende het seizoen in de slotfases van wedstrijden hebben weggegeven, dan denk ik al snel dat het een mentaliteitskwestie is en dat is zonde."
"Wel denk ik dat je aan het eind van het seizoen staat waar je hoort te staan en als dat voor ons een plek in de nacompetitie betekent, dan is dat zo. Je zou kunnen zeggen dat we dit seizoen veel pech hebben gehad met bijzondere tegendoelpunten, maar als dat zo vaak gebeurt, heeft het niet meer met toeval te maken, maar roep je het over jezelf af."
Toch ziet Sandell een stijgende lijn binnen zijn elftal. "Een wedstrijd of vijf voor het eind zijn we na een slechte periode met elkaar om de tafel gaan zitten en hebben we eens goed met elkaar gesproken. Dat heeft effect gehad, want in de wedstrijden erna hebben we alleen van XerxesDZB en TOGB verloren, ploegen die aan een zeer sterke reeks bezig waren." Vorige week zondag bleek kampioen TOGB een maatje te groot. "In het eerste half uur stuurden zij ons van het kastje naar de muur en kwamen we met 3-0 achter. Daarna namen zij wel wat gas terug, maar je zag dat wij voetballend heel goed met ze meekwamen. Als we dat, en de spelvreugde die we bijvoorbeeld in de thuiswedstrijd tegen Wippolder op de mat legden, in de nacompetitie kunnen laten zien, dan moet het goed komen."
Op tweede Pinksterdag wacht COAL, dat zich via een derde plaats in de derde klasse hoog voor de nacompetitie plaatste. "Ik heb met Oscar Laguna Burgos, die pas tegen ze heeft gespeeld met Wilhelmus, en een aantal jongens van HMSH die ik ken, over ze gesproken. We weten op wie we moeten letten en moeten vooral ons eigen spel spelen." Mocht dit niet tot een directie promotie leiden, dan volgen nog meer mogelijkheden. "Want onder de tien deelnemers aan de nacompetitie zijn vijf plekken in de tweede klasse te verdelen. Maar laten we er maar gewoon voor zorgen dat wij maandag al zeker zijn…"

Alphons de Wit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>