De G1 en de G2 van DVV Delft maken een dubbelslag (Foto: PR)
De G1 en de G2 van DVV Delft maken een dubbelslag (Foto: PR)

De G-afdeling van DVV Delft boekt een historische en unieke prestatie

sport

DELFT - De G1 en de G2 van DVV Delft zijn erin geslaagd om een geweldige prestatie te leveren in het G-voetbal. Vorige week werden beide teams al kampioen in hun groep. De G2 deed dat in de 1e klasse groep 6 en de G1 leverde een unieke prestatie om voor het eerst in de hoogste klasse van west 2, 1e klasse groep 1, kampioen te worden.

De G2 deed dat met mooi voetbal en goed samenspel. Maandenlange arbeid door de trainers Dennis van de Laar en Peter van den Bosch wierp gaande het seizoen zijn vruchten af. Met als resultaat een homogeen team met goed voetbal en een prachtig kampioenschap. De G1 (bij concurrent LMO) werd een ware triller, 2-3 werd het 12 seconden voor tijd, voor het eerst kampioen van de hoogste klasse van west 2. Met de nieuwe trainer Willem van de Kooij werd een andere weg ingeslagen. Positief coaching gebaseerd op karakter om het beste uit alle spelers te halen. Dat wierp in het 2e deel van de competitie zijn vruchten af met een terecht kampioenschap.

Tot hun recht
Mede door het nieuwe technisch beleid, DVV past spelers in een team waar ze het beste als persoon tot hun recht komen, werden ook in het beker seizoen successen geboekt. Waar anders in de eerste ronden het Waterloo werd gevonden stootte de DVV Delft G2 dit maal door tot de finale. Dit gebeurde nadat in de halve finale werd afgerekend Donk G1. Een prestatie van formaat.
Donk G1 komt uit in groep 4, dat is 2 groepen hoger dan DVV Delft G2. Donk G1 kwamen duidelijk naar Delft toe met het idee dat ze dit varkentje wel even zouden wassen. Maar ze kwamen bedrogen uit. DVV Delft speelde hun beste wedstrijd van het seizoen en Donk G1 werd gedeklasseerd en gingen met een 8-4 nederlaag terug naar Gouda.

Aan de kant
Bij de G1 van DVV Delft ging het wat gemakkelijker. Nadat rivaal LMO in de eerste ronde al verrassend was geëlimineerd door Nieuwerkerk G1 kwam de finaleplaats voor de mannen van DVV Delft G1 niet meer in gevaar. In de tussenronde werd Nieuwerkerk G1 aan de kant geschoven. In de halve finale kwam UVS G1 op bezoek in Delft. Een echte wedstrijd werd dat nooit en UVS G1 werd met een 8-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Unieke dag
Omdat zowel de G1 als de G2 in de KNVB bekerfinale stonden is 1 juni een unieke dag geworden. Nog niet eerder lukte het een G-afdeling van een voetbalvereniging om 2 teams te plaatsen voor de bekerfinale. DVV Delft G1 speelde tegen Zuidland G1 en de G2 speelde tegen Jodan Boys G1. Met een bus vol supporters en tientallen ouders, vrienden en familie die op eigen gelegenheid gingen, werden beide teams door ongeveer 150 mensen aangemoedigd. De wedstrijden werden, naast elkaar, gelijktijdig gespeeld. Al snel kwam de G2 op voorsprong wat met veel gejuich en applaus werd begroet. Bij DVV Delft G1 verliep de wedstrijd wat stroever. De tegenstander van DVV Delft G1, Zuidland G1, had de bus geparkeerd en kwam nauwelijks uit de verdediging. Blijkbaar waren de 2 oorwassingen in de competitie, 8-1 en 0-8, daar de oorzaak van.
Echter stapelde DVV Delft G1 kans op kans en de verlossende 1-0 kwam uiteindelijk toch, en weer konden de supporters juichen. Dat deden ze iets eerder ook al, maar voor DVV Delft G2 omdat zij op 2-0 waren gekomen. De rust werd bereikt met een voorsprong voor DVV Delft G1 en G2 met 3-0.

Dik verdiend
Na de rust kwamen de overwinningen niet meer in gevaar. DVV Delft G2 kwam nog één keer tot scoren en sloot de wedstrijd af met een dik verdiende 4-0 overwinning. DVV Delft G1 scoorden nog een aantal keer en sloten de wedstrijd met een 6-0 zege af. Na het laatste fluitsignaal kwam een orkaan van gejuich en applaus van de meegereisde supporters.
Trots op deze helden met het bereikte resultaat. De prijsuitreiking was een feest. Met enorm veel blijdschap werden de KNVB trofeeën in ontvangst genomen. Tevreden en trots keerden de spelers, trainers, begeleiders, vrienden en supporters terug naar Delft. Alwaar dezelfde avond een mooie en historische dag werd afgesloten met een heerlijke BBQ feest.

Trainers, spelers en bestuur zijn trots op de behaalde resultaten: "Een mooi en bijzonder seizoen ligt achter ons en met veel vertrouwen kijken wij uit naar het komende seizoen met een mogelijke uitbreiding van een extra G-team, de G5".