Foto:

Fransje van der Meer door naar landelijke indoorkampioenschappen

  sport

DELFT - Zowel bij manege De Prinsenstad in Delft als bij de Seleviahoeve in Werkendam werd onlangs gestreden om de Zuid-Hollandse kampioenstitels dressuur.

Bij de paarden klassen Z2 en ZZL in Werkendam waren de Nootdorpse Fransje van der Meer met Histaria en Gerdine Maree uit Honselersdijk met de 7-jarige hengst Holiday superieur.

Dressuurkampioenen
De ponyregiokampioenschappen in de klassen B t/m M vonden in Delft plaats. Daar werden regiogenoten Nicky Wagemaker met Erwin (klasse B-AB), Indy Schneider met Hermes Picasso (klasse B-C), Jonne Liefhebber (Hei en Boeicop) met Golden Jack (klasse B-DE), Laila El Habri met Zilver (klasse L1-AB), Sebastiaan Faas (Leiden) met Udo DMV (klasse L1-C), Dot van Zomeren met Isolan (klasse L1-DE), Roosmarijn Middag met Rosedale Fairy Consort (klasse L2-AB), Jade Verschoor met Melody Forever (klasse L2-C), Alice den Toom met Gio Lickebaert (klasse L2-DE), Steffi de Peinder met Mysterious Mantos (klasse M1/2-C), Charlotte Marinelli met Floor DMV (klasse M1-DE) en Sam van Vliet met Sky Dancer Goldenway (klasse M2-DE) de dressuurkampioenen van regio Zuid-Holland.

EK Rotterdam
Naast de kampioenslinten en een mooie deken ontvingen deze kampioenen ook de kampioenspin en toegangskaarten voor de FEI Europese Kampioenschappen 2019, die van 19 t/m 25 augustus in Rotterdam plaatsvinden.

Hete hengst
In de klasse ZZ-L galoppeerde Gerdine Maree met de hengst Holiday onbedreigd naar de winst. Volgens de jury reed Gerdine de best wel 'hete' jonge hengst vooral met verstand.
"Het paard heeft een prachtige beweging en veel power, maar ook nog wat spanning. Daar ging Gerdine in haar Kür vakkundig mee om." Reservekampioen in de klasse ZZ-L was Fransje van der Meer met Goliath. De 3e stek én de hiermee afgedwongen afvaardiging naar de landelijke indoor kampioenschappen was voor Stephanie Kooyman uit Rotterdam met Grandia's Gordon.
Ook voor Kim Noordijk uit Werkendam en Figo TC en Anne Hoogenboom uit Boxtel met Glenlivet waren er startbewijzen voor de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo.

Zegetocht
Voor Fransje van der Meer en Histaria was dit regiokampioenschap een mooi begin van 2019. In de klasseZZ-L werd ze reservekampioen maar met Histaria, waarmee Fransje in de afgelopen jaren bij elk regiokampioenschap een kampioenstitel veroverde startte ze in de klasse Z2. Ook in deze klasse was de combinatie de afgetekende winnaar. Reservekampioen werd Sanne van de Pols uit Abbenbroek met Cuvanck PP. Behalve Fransje en Sanne mogen ook Tessa de Roon uit Rockanje met Fashion D en Laura Groeneveld met Hastrade K naar de landelijke indoor kampioenschappen.

Reservekampioenen
De dressuurring in Delft leverde vandaag maar liefst 16 pony dressuur combinaties die de regio Zuid-Holland mogen vertegenwoordigen tijdens de landelijke indoor regiokampioenschappen.
Naast de kampioenen in de verschillende klassen mogen ook de reservekampioenen in de klasse L2-DE, de klasse M1-DE en M2-DE door naar de landelijke indoorkampioenschappen. Dat betekent dat Lotte Dalessi en Brummershoeve's Pulsar H, Shenoa Kers met Waslijn's Victoria en Kayleigh Laarhoven met Molenhorn's Mario K in training moeten blijven voor de landelijke kampioenschappen.

Beloften
"Op twee prachtige locaties is gestreden om de kampioenstitels in onze regio" zei Diana Dessing bestuurslid wedstrijdzaken van de KNHS Regio Zuid-Holland.
"In Delft hebben we genoten van onze beloften voor de toekomst en in Werkendam hebben we twee vakvrouwen aan het werk gezien, waar we ook tijdens de landelijke kampioenschappen veel van verwachten. Ik ben niet alleen trots op al het dressuurtalent dat we in de ring mochten begroeten, ook de teams die in Delft en Werkendam deze regiokampioenschappen hebben georganiseerd zijn van grote klasse."

Regiowedstrijden
Voor de fans van paardensport en dressuur in het bijzonder hier het programma voor de overige indoorregiokampioenschappen en dan speciaal de wedstrijden die in de nabije regio op de kalender staan:

-3 februari: pony's klasse Z1/Z2 & paarden klasse Z1 – Manege Blauw Gele Vendel, Hoogseweg 27, 2642 KN Pijnacker.
-17 februari: springen pony's klasse B/M – Manege Prinsenstad, Rijksstraatweg 145, 2629 JE Delft.

Meer berichten
 
CustomHtml_1