<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Penningmeester Robert Overgaag van DHL zoekt het in obligaties om de nieuwbouw te (mee)financieren
Penningmeester Robert Overgaag van DHL zoekt het in obligaties om de nieuwbouw te (mee)financieren (Foto: Willem de Bie)

'Het wordt echt tijd voor nieuwbouw bij DHL'

  sport

Robert Overgaag heeft zelf niet veel gevoetbald in zijn leven, maar is er al jaren vrij intensief mee bezig. Zijn familie, vrienden en bekenden voetbalden bijna allemaal; dan is er geen ontkomen meer aan. Bij DHL is hij sinds enige jaren penningmeester en dat is een flinke uitdaging.

Tekst & foto: Willem de Bie

Robert is een jaar of vier als hij voor het eerst in aanraking komt met voetbal: hij gaat dan regelmatig bij opa achterop de fiets naar DHL waar opa naar de verrichtingen van het eerste elftal gaat kijken. Vader Jan Overgaag voetbalde ook bij DHL; die zat in een jeugdteam samen met de huidige voorzitter van DHL, Paul de Bree. Robert trekt voetbalschoenen aan en gaat op zijn 11e richting RKDEO, de voetbalclub in Nootdorp, de woonplaats van het gezin Overgaag. "Het bleek al snel dat voetballen niet voor mij was weggelegd, simpel gezegd: ik kon er niet zoveel van. We werden met mijn team wel kampioen, maar dat lag zeker niet aan mij."
Robert wil toch sporten en gaat over op volleybal bij DEO, dat levert een stuk meer plezier op.

Nieuw elan
Jaren later, ondertussen met vrouw en twee kinderen, komt voetbal toch letterlijk weer erg dichtbij: "We woonden ondertussen in Ypenburg en een schoolvriendje van mijn zoon Tygo vroeg hem of hij een keer mee wilde gaan naar voetbal, naar DHL. En dus wilde mijn zoon ook op voetbal; Tygo was zes jaar en kwam te voetballen bij F4. Het was in de periode dat DHL een wat moeilijke tijd doormaakte. Gelukkig waren er veel ouders van de toenmalige jeugd die er weer wat van wilden maken bij DHL, er was sprake van nieuw elan. Het werd weer een echte vereniging.
Ik wilde met mijn kantoor, Labore Administratie- & Belastingadviesbureau, zeker omdat mijn zoon er voetbalde, graag een bord langs het veld plaatsen. En dus klopte ik aan bij mensen van DHL om te vragen hoe ik dit zou moeten regelen.
Voordat ik het wist zat ik in een nieuw opgerichte sponsorcommissie die een kader ontwikkelde voor zaken als bijvoorbeeld borden langs het veld."

Jubileum
"In 2013, werd er druk gesproken over het komende 100-jarig jubileum van de club. En dus zat ik al snel in de jubileumcommissie en werd ik wat later gevraagd als penningmeester. Ik heb dat eerst nog wat afgehouden, maar ben uiteindelijk toch gezwicht. Met veel plezier overigens."
Langzaam maar zeker wordt de club weer gezond en is er groei van de jeugdleden. "Momenteel hebben we zo'n 400 jeugdleden ofwel zo'n 40 teams; we zijn momenteel de één na grootste voetbalvereniging in Delft. De vereniging is financieel gezond en dus was het tijd voor de al jaren gekoesterde wens: nieuwbouw."

Nieuwbouw
"In 2018 zijn we, samen met architectenbureau Fokkema en Partners, plannen gaan uitwerken voor de nieuwbouw. Die nieuwbouw is hard nodig, zeker als je weet dat een deel van onze accommodatie stamt uit 1958 en 1970. Vooral de kleedkamers en de douches zijn hard aan vernieuwing toe. We kwamen uiteindelijk op een bedrag van 600.000 euro om de nieuwbouw te realiseren. Daarvan komt 20% binnen via subsidie en we krijgen 35% subsidie over de energiebesparende investeringen. Via een bijeenkomst van de Delftse sportraad kwamen we op het idee om obligaties uit te geven en deze aan te bieden aan leden en vrienden van de club. Bij deze obligaties wordt de aflossing geschonken aan de club en op zo'n manier hebben wij een zeer goedkope manier van financieren. We willen daarmee minstens 60.000 euro binnenhalen en hebben momenteel 37.500 euro aan inschrijvingen; we hopen de komende drie weken het restant binnen te halen."

Verduurzaming
"Met de nieuwbouw willen we de toekomst van DHL qua activiteiten en voetbal zeker stellen, een soort verduurzaming van de vereniging. De accommodatie is toch een belangrijk deel van de vereniging. En die is erg gedateerd en voldoet maar net aan de meest minimale eisen, maar meer ook niet. We hopen met de nieuwbouw te starten in april of mei van dit jaar. In onze bouwplannen hebben we in samenwerking met de KNVB ook rekening gehouden met verduurzaming van de accommodatie met o.a. zonnepanelen en ledverlichting Er is nog een horde te nemen: de gemeente Delft is gevraagd een gemeentegarantie af te geven voor een deel van de investering. Het Waarborgfonds Sport heeft ons beoordeeld en geeft 50% garantie op de externe financiering; daarmee is goedkeuring van de gemeente toch wel erg dichtbij. Zeker ook als je ziet dat wij op een volwassen manier de eigen broek op willen houden."
Wie DHL een warm hart toedraagt, kan een 'aandeel' aanschaffen: www.obligatieplan.nl/sv-dhl.

Willem de Bie

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>