<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: MartinGroenTeksten

G-korfbal groeit volop bij Fortuna

  sport

Sporten is voor iedereen. Ook mensen met een beperking moeten kunnen genieten van leuke sportieve activiteiten, niemand staat buitenspel. In deze krant laten we clubs uit Delft en omgeving aan het woord, die uitgaan van de slogan 'normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet'. Deze week korfbalvereniging Fortuna/Delta Logistiek.

Door Martin Groen

Als de G-korfballers van Fortuna op woensdagavond op de foto gaan, zitten ze nog midden in een spannende week. Als deze krant namelijk uitkomt, spelen ze hun allereerste competitiewedstrijd. En die is niet om de hoek. Voor die wedstrijd moeten ze namelijk naar Terneuzen.

Regiotaxi
Gelukkig regelen ze het vervoer zelf en zijn ze niet afhankelijk van de regiotaxi. Trotse begeleidster van de G-korfballers Petra de Bruijn: "Iedereen is enthousiast als het over G-korfbal gaat. De spelers, de ouders, de begeleiders, de sponsors en de andere leden van de club. Iedereen gaat er voor." De enige waar ze niet van op aankunnen is Regiotaxi Haaglanden. Nota bene een organisatie die speciaal is ingericht voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. Petra: "De korfballers kijken geweldig uit naar het moment dat ze kunnen trainen en dan komt de Regiotaxi te laat of helemaal niet opdagen. Dat is zo verschrikkelijk jammer."

Stille wens
Samen met Lianne Verheezen en Renata van Viegen had Petra de stille wens om korfbal te gaan aanbieden aan mensen met een beperking. Lianne: "Een jaar geleden zagen we bij een uitwedstrijd van het eerste team de tegenstander oplopen met het G-team. Dat was aanstekelijk om te zien, wat een enthousiasme. We zijn toen met het bestuur gaan praten en die vonden het een goed idee. Joyce Boes werd gevraagd om een keer te helpen bij een training, maar zij vond dit zo leuk dat ze nog steeds training geeft. Een jaar later hebben we 10 enthousiaste G-spelers en gaan we competitie spelen, geweldig!"

Écht korfbal
Het ontbreekt de spelers eigenlijk aan niets. Joyce Boes die alweer een jaar met veel plezier met de G-korfballers optrekt: "We zien er piekfijn uit in de nieuwe Fortuna-shirts die gesponsord zijn door Verhage Gouda. Daarnaast hebben we mooie tassen gekregen van Zorg Bakkerij en Theeschenkerij Het Blauwe Hek uit Naaldwijk. Het eerste jaar is voorbij gevlogen en heeft ons allemaal veel gebracht. Ik weet nu dat G-korfbal ook écht korfbal is. Ik zie veel overeenkomsten met teams die ik eerder getraind heb. De wil om je persoonlijk te verbeteren, de blijdschap bij een overwinning of een doelpunt, lol maken met zijn allen en keihard je best doen op de training. Maar ook hoe fijn het is om bij een vereniging als Fortuna te horen en je er thuis en welkom te voelen. Je hoort ergens écht bij en dat is lang niet altijd zo vanzelfsprekend als het voor ons misschien wel eens lijkt."

Nieuwe leden
Fortuna kan best nog wat nieuwe leden gebruiken, een uitbreiding van de groep is meer dan welkom. Ook gelet op de competitie. Ondertussen dromen ze van een G-korfbaltoernooi op het eigen complex. Joyce: "Hopelijk vieren we volgend jaar ons tweejarige bestaan met een iets grotere, maar net zo gezellige groep. De sfeer moet zo blijven, want die is top onderling." Vrijblijvend trainen kan altijd. Er wordt getraind op woensdag van 19.15 uur tot 20.15 uur, dus kom gerust langs of neem contact op via: gkorfbal@fortuna-korfbal.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>