<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: Roel van Dorsten

Voor Ariston '80 telt dit seizoen alleen het kampioenschap

  sport

DELFT - Het gaat goed met Ariston '80. Onder leiding van de nieuwe trainer Martin de Graaf wonnen de studenten tien van de elf wedstrijden en staan ze fier aan kop in de vierde klasse.

Door Alphons de Wit jr.

Er moet dus een heel ander gevoel heersen dan het afgelopen jaar, toen de roodblauwen onder leiding van trainer Willem Lok, die het eerste elftal aan het voetballen kreeg, uit de derde klasse kukelde. "Het gaat inderdaad niet verkeerd", vertelt aanvaller Jorge Bonekamp. "Afgelopen zaterdag speelden we tegen SEV, onze directe concurrent. Het was een spannende wedstrijd die lange tijd gelijk opging, maar toen zij in de tachtigste minuut met de 3-2 de aansluitingstreffer maakten, liepen we nog verder weg en werd het 5-2."
Bonekamp is bezig aan zijn tweede seizoen bij Ariston '80. "Hiervoor speelde ik bij Meerburg in Zoeterwoude, waar ik de hele jeugd heb doorlopen en ook wat wedstrijden in het eerste heb gespeeld. Vanwege mijn studie ben ik naar Delft verhuisd en toen ik op zoek ging naar een vereniging, kwam ik al snel bij Ariston '80 uit. Na enkele proeftrainingen had ik wel door dat ik het hier leuk zou hebben."
In zijn eerste seizoen bij de studentenvereniging kwam Bonekamp vooral in het tweede elftal uit. "En dat was een geweldig seizoen, want we werden kampioen. Ik ging ook weleens met het eerste elftal mee, maar was geen vaste waarde."

Frisse wind
Dat lijkt nu onder de nieuwe trainer Martin de Graaf wel anders te zijn. "Ik begon lekker in de voorbereiding en heb daarmee blijkbaar indruk gemaakt op de nieuwe trainer. Voor de club was het misschien wel goed dat er na een paar jaar Willem Lok een nieuw gezicht voor de groep kwam. Je ziet nu dat de trainingsopkomst hoger is en er een frisse wind door de vereniging waait. Na de wedstrijden blijven we vaak wat langer hangen en we weten heel goed wat we aan Martin hebben. Hij is heel direct en spreekt iedereen persoonlijk aan. Daarnaast verdiept hij zich, net als Willem deed, in de tegenstander, zodat je weet wat je van de komende wedstrijd kunt verwachten. Ook al passen we ons niet aan, is het toch goed om te weten."

Creativiteit
Tot op heden is de samenwerking tussen club en trainer zeer vruchtbaar. Ariston scoorde in elf duels achtenvijftig keer, incasseerde pas zeven tegentreffers en wist alleen uit bij Oliveo (2-1) niet te winnen. Hoe verklaart Bonekamp dit succes? "We hebben voorin vijf heel creatieve jongens lopen, die acties kunnen maken en scoren, maar ook anderen vrij voor de keeper kunnen zetten. Daarnaast hebben we in de verdediging een ijzersterk centrum en hebben we twee backs die graag opstomen en meevoetballen. Dit alles leidt ertoe dat het gewoon hartstikke lekker loopt dit seizoen."
Bij Meerburg speelde de 21-jarige masterstudent System & Control in de tweede klasse op zondag. "Zij zijn naar de zaterdag verhuisd en hebben het nu lastig in de vierde klasse. Het grote verschil voor mij is dat ik daar met vooral oudere jongens samenspeelde, terwijl ik nu vooral met leeftijdsgenoten in het veld sta. Daarnaast is het voetbal bij Ariston '80 verzorgder, want daar moesten we het vooral van het fysiek hebben."
Wat dat aangaat komen Bonekamps kwaliteiten in Delft wat beter naar voren. "Ik ben een balvaste spits, die ten opzichte van de jeugd wel wat aan snelheid heeft ingeboet, maar ik verricht wel de verdedigende arbeid die van me wordt verwacht. Daarnaast heb ik een aardige actie en weet ik dit seizoen het net weer te vinden: ik heb er tot nu toe twaalf in liggen."

Vooroordelen
Ondanks het feit dat Ariston '80 een studentenvereniging is, gelden de vooroordelen over dat soort clubs volgens Bonekamp niet. "Want het is zeker niet zo dat voetbal alleen maar bijzaak is. Natuurlijk zijn er weleens omstandigheden dat sommige jongens andere verplichtingen hebben door stages of tentamens, maar dat is bij andere verenigingen denk ik niet anders. We hebben een vaste kern van jongens en trainen op een goed niveau. Dat is in de wedstrijden denk ik ook wel terug te zien."

Waar moet dat dit seizoen allemaal toe leiden? "Zaterdag spelen we tegen de nummer drie, Zoetermeer. Zij hebben een goede ploeg, maar als we die wedstrijd weten te winnen, dan moeten we voor het kampioenschap gaan. Een andere doelstelling kan ook niet, als je er bijna een halve competitie op hebt zitten en slechts één wedstrijd hebt verloren. Of we komend seizoen wat in de derde klasse te zoeken hebben? Het zal hard werken worden om ons te handhaven, maar we zouden er met een goed gevoel aan beginnen. Ten eerste omdat we als team een jaar verder zijn, maar vooral ook omdat de resultaten dit seizoen goed zijn."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>