<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De G-teams van Hudito zijn in een nieuw outfit gestoken (foto:@MLBfoto)
De G-teams van Hudito zijn in een nieuw outfit gestoken (foto:@MLBfoto) (Foto: @MLBfoto)

G-hockeyers genieten bij Hudito

  sport

Sporten is voor iedereen. Ook mensen met een beperking moeten kunnen genieten van leuke sportieve activiteiten, niemand staat buitenspel. In deze krant laten we clubs uit Delft en omgeving aan het woord, die uitgaan van de slogan 'normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet'. Deze week de Delftse Hockey Club Hudito.

Door Martin Groen

De missie van Hudito is de beste en gezelligste hockeyclub van Delft en omstreken te zijn. De club heeft 1250 leden en groeit gestaag. Iedereen moet kunnen hockeyen en daarom heeft Hudito al sinds 1998 G-hockey. Aangepast hockey voor spelers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, maar niet rolstoelafhankelijk. Hudito was daarmee één van de eerste clubs in Nederland.
Op een vrij koude herfstavond in november zijn de spelers van de G4 en G5 met een paar enthousiaste trainers op het hockeyveld actief. Na de training komen de G1, G2 en G3 het veld op. Wat ooit begon met een groepje van 8 kinderen, is uitgegroeid tot een grote G-afdeling met 50 leden in 5 teams. Daarmee heeft Hudito G-hockey voor alle leeftijden en elk niveau. Het spelplezier en de gezelligheid zijn ontzettend belangrijk. Dat zie je ook aan de activiteiten die vele vrijwilligers organiseren.
Jeanette Schneider zet zich al 18 jaar vrijwillig in voor de G-afdeling. Petra Toet inmiddels alweer 4 jaar. Jeanette: "Ik ben hier begonnen toen mijn zoon lid werd en dat is hij nog steeds. Mocht hij ermee stoppen, dan is het tijd om het stokje over te dragen. Maar voorlopig geniet ik volop. Petra: "We zitten in de commissie voor de G-afdeling. We zorgen voor de randvoorwaarden, zoals de trainers en de begeleiders. Er zijn best veel mensen binnen de club die zich voor de G-afdeling inzetten. Aan alles merk je dat de G-hockeyers er helemaal bij horen. Alle spelers lopen er ook 'pico bello' bij, nadat sponsor Nedelko alle teams in nieuwe tenues en trainingspakken heeft gestoken."

Mogelijkheden
De G1 van Hudito werd in het seizoen 2017-2018 zelfs landskampioen en enkele spelers hebben meegedaan aan het EK Parahockey tijdens het EK in Amstelveen in augustus 2017. Daarnaast doen de spelers mee aan andere activiteiten, zoals de Golden Ten Loop. Ook zijn er verschillende toernooien, tot in het buitenland aan toe, waar Hudito opdraaft met de G-hockeyers.
Jeanette: "We kijken niet naar de beperking, maar juist naar de mogelijkheden van de spelers. Het is fantastisch om ze bezig te zien. Je ziet ze groeien, het geeft ze vertrouwen. Je ziet ze dingen overwinnen, vormen een team en vergeten tijdens het spel hun beperking. Hoewel het aantal leden al jaren stabiel is, zoekt de club nog verjonging voor de G-teams. Iedereen is welkom en kan zich melden voor een proeftraining. In de winter gaat Hudito lekker de zaal in, spelen ze zaaltoernooien en is er ook nog een knallend Kerstgala! Petra Toet: "Het geeft veel voldoening als je de spelers stralend over het veld ziet lopen en ziet genieten bij de activiteiten die we organiseren. Daar doen we het voor."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>