De Heren 1 van DAS (Foto: Wouter Haenen)

Klein bekerverlies heren DAS

sport

DELFT - De heren van DAS (uitkomend in 1e Divisie A) moesten het afgelopen vrijdagavond voor de beker opnemen tegen de ongeslagen koploper uit de 1e Divisie B; B.C.Virtus uit Werkendam. DAS kwam in het laatste kwart op drie punten voorsprong maar kon dat niet vasthouden: uitslag 68-73.

Captain Rik de Graaf zei over de wedstrijd; "We kwamen direct met zeven punten achter en namen gelijk een time out. Vervolgens speelden we een niet heel fantastische eerste helft. We kwamen goed uit de rust en de tegenstander had direct een aantal turnovers. We kwamen in het laatste kwart voor te staan maar door acht turnovers in dat kwart hebben we onszelf de das omgedaan. Die turnovers waren cruciaal in de laatste paar minuten".

DAS kwam zelfs op 0-9 in het eerste kwart maar herstelde zich snel en kwam langszij. B.C.Virtus pakte echter het kwart met 14-26. Via een 2-punter en vrije worp van Okke Hoonhout lukte het DAS om in kwart twee wéér op gelijke hoogte te komen; bij 31-31. Maar het ging er niet "op-en-over". Sterker nog; via 3-14 ging het de rust in met een 34-45 achterstand. DAS had dus wel één puntje van de achterstand afgesnoept. Ook kwart drie werd vervolgens door DAS gewonnen en wel met 16-11. De achterstand werd daarmee verkleind tot zes; 50-56. Zoals Rik de Graaf al had aangegeven hebben de turnovers in het laatste kwart vervolgens de doorslag gegeven. Maar wat een bloedstollend kwart..... Door scores van Timo v.d. Keijl en Ralph Toria komt DAS al snel op gelijke hoogte bij 58-58. En in de vierde minuut via een 3-punter, 2-punter én vrije worp van Okke Hoonhout zelfs op 65-62. In de zevende minuut is het 67-67 en is alles nog mogelijk. Maar het is B.C.Virtus dat de langste adem heeft en via 68-73 verder bekert. (DAS wint dus ook het vierde kwart; 18-17. Wat als het eerste kwart niet...…).

Topscorers: Okke Hoonhout 25, Ralph Toria 14, Timo v.d. Keijl 13

(bijgaande teamfoto: Wouter Haenen)