<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: Roel van Dorsten

Hoe gaat het met Marc Schouten?

  sport

DELFT - Marc Schouten (33) heeft een mooi rijtje clubs achter zijn naam staan, maar zijn hart ligt bij Full Speed, waar hij begon en eindigde.

Schouten begon op 6-jarige leeftijd op sportpark Kerkpolder. "Een aantal klasgenoten en jongens uit de buurt speelden bij Full Speed. Dus daar ging ik, en later mijn broertje, ook heen. Ik begon er als centrale verdediger. We werden getraind door Marcel Besse en Ronald Verhaar. Toen de keeper er eens niet was, gaf ik aan dat ik het weleens wilde proberen. Daarna ben ik nooit meer onder die lat vandaan gekomen."

- Met wie speelde je zoal in de jeugd?
"Met jongens als Ronald Besse, Robert van der Zwan en Robin Staakman. Het leuke is dat we een jaar of vijf geleden, toen Full Speed de weg omhoog weer wilde inzetten, actief zijn benaderd. Zo heb ik met diezelfde gasten mijn 'carrière' ook afgesloten. Verder is het natuurlijk nog een echte vereniging met geweldige mensen.."

- Wanneer debuteerde je in het eerste van Full Speed?
"Pas jaren later en een heel rijtje clubs verder. In de D-jeugd werd ik bij ADO Den Haag gevraagd en in de periode erna heb ik bij Westlandia, SVV, Lyra, Concordia en Quick gespeeld. Na mijn terugkeer vanaf Quick debuteerde ik dus pas."

- In de tussentijd heb je heel wat clubs gehad...
"Ja, daar zaten hele mooie clubs tussen. SVV bijvoorbeeld, waar ik keeperstraining kreeg van Erik Tanis, die van mij een completere keeper heeft gemaakt. Keepers zijn trainingsdieren en dat had hij ook. Hij beulde me altijd helemaal af, heerlijk! Soms kwam ik kotsend van het trainingsveld. Bij Lyra heb ik ook een mooie tijd gehad. We waren naar de eerste klasse gepromoveerd en handhaafden ons moeiteloos tussen clubs als Scheveningen en Voorschoten."

-Waarom ging je er weg?
"Dat kwam door een akkefietje met trainer John van Diggele. Hij wilde me na een blessure in het derde laten beginnen en dat zag ik niet zitten. Toen dat escaleerde heb ik mijn tas ingeleverd en ruim een halfjaar voor mezelf getraind. Het jaar erna ging ik naar Concordia."

- Hoe was dat?
"Heel mooi. Nadat Maurice Bavelaar en Michael Stet waren gestopt, had de club een vrije val gemaakt. Dat konden zij niet over hun hart verkrijgen en daarom sloten ze zich, de veertig al gepasseerd, weer aan bij de selectie. We kregen het voor elkaar dat Hans Verheij, die ik nog van ADO kende, trainer werd en hadden een goed elftal met onder anderen Wouter Lander, Nick Verveen, Robin van Rijn, Jochem van der Brugge en Vincent Krul. We werden kampioen. Ik speelde ook in het 015-team bij het Wout van Overdam-toernooi. Wat hadden we daar een goed elftal!"

- En daarna?
"Werd Hans Verheij technisch coördinator bij Quick en ben ik hem gevolgd. Het jaar erna werd ik door Full Speed benaderd en keerden al die oude gasten terug. Daarbij had je met jongens als George Thoen en Omar Ouled-Haddou een fantastisch elftal. We begonnen geweldig met de winst in de Stad Delft Bokaal, maar daarna is het niet geworden wat we ervan hadden gehoopt. Misschien hadden we wat meer op onze donder gezeten moeten worden."

- Wat doe je nu nog?
"Een rugblessure noopte mij te stoppen, ik ben nu één van de trainers bij de Ukken van Full Speed. Dit is zo'n mooie vereniging, eigenlijk is het één grote familie. Daarom is mijn zoon ook daar gaan voetballen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>