<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Remco Pruijsers heeft het ontzettend naar zijn zin bij DSVP. "Ik heb niet de ambitie en niet de kwaliteit om op veel hoger niveau te spelen. Voor mij is er dus geen mooiere club te bedenken dan DSVP." (foto: Roel van Dorsten)
Remco Pruijsers heeft het ontzettend naar zijn zin bij DSVP. "Ik heb niet de ambitie en niet de kwaliteit om op veel hoger niveau te spelen. Voor mij is er dus geen mooiere club te bedenken dan DSVP." (foto: Roel van Dorsten) (Foto: Roel van Dorsten)

'Ons dit seizoen vroeg veilig spelen is voorlopig de doelstelling'

  sport

PIJNACKER - DSVP hoopt op een wat rustiger seizoen dan de andere jaren. Momenteel bezetten de Pijnackernaren een plaats onderaan de middenmoot van de derde klasse.

Aanvaller Remco Pruijsers zal dik tevreden zijn als dit aan het eind van het seizoen nog steeds zo is. "In het verleden hadden we nogal eens hoge doelstellingen, terwijl het er uiteindelijk op neerkwam dat we ons nog in de laatste weken van de competitie veilig moesten spelen. Daarom moeten we nu van tevoren maar wat minder hoog van de toren blazen. Gewoon ervoor zorgen dat we in ieder geval vroeg verzekerd zijn van een plek in de derde klasse voor het volgend seizoen. Als dat eenmaal gelukt is, kunnen we altijd nog verder kijken."
Er heerst dus een nieuw soort realisme op sportpark De Groene Wijdte. "En dat terwijl we het seizoen aardig zijn begonnen. In de openingswedstrijd tegen VVSB verzilverden zij vier corners, waardoor we met 5-1 verloren, maar in de wedstrijden erna hebben we het netjes gedaan."

Dat leidde tot één overwinning, drie gelijke spelen en de tweede nederlaag afgelopen zaterdag tegen koploper Van Nispen. "Maar ik denk niet dat de 0-2 eindstand de verhoudingen op het veld goed weergeeft. Wij hebben hartstikke goed mee gevoetbald, kwamen vlak na rust op achterstand en toen we in de slotfase wat meer risico namen om de gelijkmaker te forceren, scoorden zij nog een keer. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren."
Toch heeft Pruijsers er alle vertrouwen in dat het dit seizoen beter zal gaan dan de afgelopen jaren. "We zijn het seizoen lekker begonnen en hebben het onderling vooral ook heel erg gezellig. Die sfeer is belangrijk. Zo was er zaterdag na de wedstrijd toevallig een leuk feest op de club. We zijn nu als selectie hard bezig om samen een trainingskamp te realiseren in de winterstop, waarbij het de bedoeling is om te gaan wintersporten."
Er heerst dus vooral een positieve sfeer binnen de club. "Natuurlijk zijn we vrienden, maar als de resultaten wat tegenzitten, zoals in de afgelopen seizoenen, is het toch wat minder leuk om naar de club te gaan."
Gelukkig zit het met de spelers onderling en de staf wel goed. "Een paar jaar geleden heeft de club Johan de Hoog weer bij het eerste elftal gehaald. Hij is nu assistent-scheidsrechter en hij houdt wel in de gaten wat er binnen de groep speelt. Daarnaast is Paul Jense een enorme motivator en hebben we met Dennis van der Steen een heel fijne trainer."
Dat was vorig seizoen niet anders. "Ook onder John de Letter hebben we een fijne tijd gehad, alleen zaten de resultaten niet altijd mee. Hij is de eerste trainer die mij vast bij het eerste elftal haalde. De jaren ervoor zagen trainers wel potentie in me, maar speelde ik toch voornamelijk in het tweede."

Inmiddels is Pruijsers vijfentwintig jaar en maakt hij voor het derde seizoen vast deel uit van het eerste elftal. "Ik denk niet dat ik een heel andere voetballer ben geworden dan zo'n zeven jaar geleden, maar ik denk wel dat ik wat meer ervaring heb. Ik ben wat stabieler geworden, waardoor trainers denk ik wat beter weten wat ze aan me hebben; er zijn gewoon wat minder pieken en dalen."
Daarbij noemt de aanvaller zich 'een echte teamspeler'. "Want als ik aan de bal ben en ik zie dat iemand er beter voorstaat, dan zal ik de bal zeker afgeven. Daarnaast verricht ik ook mijn verdedigende arbeid: dat is er waarschijnlijk de afgelopen jaren een beetje ingeslepen, omdat we vaak tegen degradatie knokten. Ik ben sowieso van mening dat het verdedigen al in de voorhoede begint. Verder steken we de afgelopen maanden tijdens de training meer tijd in het creëren van kansen, door de aanvallen al van achteruit op te zetten. Ik moet zeggen dat je dat in de wedstrijden ook steeds meer terugziet."
Dat gebeurt allemaal onder leiding van Dennis van der Steen, die sinds begin dit seizoen trainer is. "Een heel fijne trainer, die de balans tussen een goede sfeer en de drang tot presteren goed weet te vinden. Dat is belangrijk bij een club als DSVP; wat dat aangaat denk ik dat het feit dat hij bij VELO en Verburch heeft gewerkt goed is. Het Westland en Oostland verschillen denk ik niet zoveel van elkaar."
Ook op communicatief vlak klikt het met de oefenmeester. "Hij is van de persoonlijke aanpak. Hij gaat met iedereen in gesprek: wisselspelers zijn voor hem net zo belangrijk als het basiselftal. Daarnaast staat hij middenin de groep, maar kan hij ook, als dat nodig is, zijn stem verheffen en erboven gaan staan. Dat werkt goed hier."
Pruijsers hoopt dat zijn ploeg zich dit seizoen al in een vroegtijdig stadium veilig speelt. "Dat is de belangrijkste doelstelling voor ons. Het zou lekker zijn als we het seizoen zonder druk uit kunnen voetballen. Ikzelf hoop dit seizoen meer dan tien keer te scoren. De teller staat inmiddels op twee, dus de kop is er al af."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>