<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Ronald Poot werd uit een vriendenelftal geplukt om met Delfia vanonder de lat een kampioenschap te behalen. (foto: Roel van Dorsten)
Ronald Poot werd uit een vriendenelftal geplukt om met Delfia vanonder de lat een kampioenschap te behalen. (foto: Roel van Dorsten) (Foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Ronald Poot?

  sport

DELFT - Ronald Poot (47) keepte twee jaar in het eerste van Delfia en werd er kampioen.

Poot begon als speler in de jeugdafdeling van Vitesse Delft. "Ik blonk niet uit in het veld en datzelfde gold voor onze keeper. Daarop zei ik dat ik het weleens wilde proberen en werd ik keeper. Dat heb ik bij Vitesse Delft een aantal jaar volgehouden."

- Beviel dat?
"Het ging me aardig af, maar ik was geen ontzettend groot talent. Wel werd ik door DHC benaderd en stapte ik over. Ik kwam terecht in de B1, die landelijk speelde en stroomde door naar de A1. We hadden een leuk elftal met onder andere Danny en John Mulder, Eric Treling, Gregory Kollau, Sidney Smits en Ronald van Leeuwen. Daarnaast was alles op de club pico bello geregeld."

- Kun je voorbeelden geven?
"Ja, de club organiseerde 'nederlagenseries', waarin we wedstrijden speelden tegen jeugdelftallen van bvo's. Vaak wisten we de schade beperkt te houden en sporadisch sleepten we er een resultaat uit. Verder gingen we in 1989 naar Canada om te vieren dat er een directe lijnverbinding tussen Nederland en Canada was. Dat was een ervaring om nooit te vergeten."

- En toen naar de senioren...
"Waar Hans Suiker keeper was... We zaten ruim in de goede keepers, waardoor ik het nooit verder heb geschopt dan het tweede elftal. Daarnaast was ik niet zo ambitieus, had ik het er niet voor over om alles opzij te zetten. Na twee jaar in de senioren hield ik het er voor gezien."

- Wat ging je doen?
"Ik vertrok naar Delfia, waar ik in een vriendenteam ging voetballen. We speelden met onder meer Rick Guldemundt, Piet, Willem, Frans en Gerard Hagman, Eric Breedveld, Rob Hermsen, Marco van Loenen en Richard van Langen. Ik was keeper, maar erna ging ik voetballen."

- En toen?
"Ging ik naar DVC waar Bram Rontberg trainer was. Ik speelde er overigens nooit in het eerste, want Enno Bullee was eerste keeper. Daarom ging ik terug naar het vriendenteam bij Delfia. Toen de keeper bij het eerste elftal vertrok, vroeg Cock de Wit of ik niet wilde gaan keepen. Dat heb ik nog twee jaar gedaan. Onder trainer Wim Alkemade werden we zelfs nog kampioen met een elftal met onder andere Jeroen Gronsveld, Jeroen Heerings, Erwin Hermsen, Erwin van Dijk, Ronald Kasius en Robert Linthorst. Die gasten konden echt goed voetballen. Na het behalen van het kampioenschap ben ik gestopt."

- Wat is je het meest bijgebleven?
"Dat bij Delfia een aantal mensen zat die zo begaan waren met de club en er alles voor deden. Ze waren heel de week op de club en zorgden ervoor dat vooral de selectie niets tekort kwam. Vooral voor die mensen vind ik het zo jammer hoe de club er nu voorstaat. Verder hebben we natuurlijk ontzettend veel gelachen."

- Kun je een voorbeeld geven?
"Met Delfia gingen we eens op trainingskamp. Bert Withaar was trainer en zat op een invalidentaxi. Tijdens het trainingskamp moest hij een rit doen en er ging een aantal jongens mee. We vergaten een vrouw in een rolstoel te zekeren, waardoor ze nogal heftig heen en weer ging tijdens de rit. Gelukkig is alles goed gegaan en kunnen we er nu om lachen."

- Wat doe je nu nog?
"Ikzelf doe niets meer, maar mijn zoon voetbalt bij DHC. Ik ga er nog regelmatig kijken, maar stoor me soms wel aan de bemoeienissen van ouders langs de lijn. Laat die gasten lekker voetballen!"

 

 

Alphons de Wit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>