Na de verloren finale van vorig jaar was de vreugde bij RKDEO groot na de meer dan terechte winst van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Delftse 16-23 competitie. (foto: Roel van Dorsten)
Na de verloren finale van vorig jaar was de vreugde bij RKDEO groot na de meer dan terechte winst van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Delftse 16-23 competitie. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

RKDEO terechte winnaar tweeëndertigste Delftse 16-23 competitie

sport

DELFT - RKDEO mag zich de terechte winnaar noemen van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Delftse 16-23 competitie. De Nootdorpers wonnen in de finale op het veld van de geweldige gastheer SEP met 3-0 van Vredenburch.

Dit resultaat vormde een mooie revanche voor de finale van vorig seizoen, toen de ploeg van trainer Wesley Epskamp na strafschoppen dubieus onderuit ging tegen Laakkwartier. Dinsdagavond werd duidelijk dat de finale een clash was tussen twee verschillende speelstijlen: RKDEO speelde verzorgd voetbal over de grond, terwijl de spelers van Vredenburch zich vooral van lange ballen bedienden en bij vlagen intimiderend waren en over de rand gingen. Het was dan ook weinig verbazend dat de Rijswijkers de wedstrijd, net als in de halve tegen Wippolder, niet met elf man eindigden. Waar er toen in de slotfase één rode kaart viel, waren het er nu twee.
RKDEO liet zich door dit Rijswijkse geweld niet van de wijs brengen. Toen na zo'n tien minuten de finalespanning was afgeschud, namen de roodbroeken het heft in handen. Dit leidde na ruim een kwartier spelen tot de verdiende openingstreffer van Tommy Simonis, die een perfecte voorzet van de opgekomen rechtsback Izzy Rosini keurig binnenwerkte.

Vijf minuten later stond Simonis opnieuw in het middelpunt van de belangstelling. Na een smerige overtreding van Levi Tempelman op Hayden Bergen, waarvoor de Rijswijker terecht geel kreeg, ontstond een opstootje, waarbij Simonis een kopstoot kreeg van Collin Koppert. Scheidsrechter Ruben de Groot trakteerde de aanvoerder van Vredenburch resoluut en niet meer dan terecht op een rode kaart.

Vanaf dat moment speelde RKDEO een gewonnen wedstrijd en kwam Vredenburch er op één goede kans halverwege de tweede helft niet aan te pas. Dit resulteerde vlak voor rust en vijf minuten voor het eind van de wedstrijd in prima goals van Hayden Bergen, die tot tweemaal toe de Rijswijkse doelman net te snel af was.
"Het is natuurlijk hartstikke lekker om met twee goals belangrijk te zijn voor je elftal. Ook ik kwam een aantal jaar geleden als jonge jongen in dit elftal en ben inmiddels met mijn negentien jaar één van de meest ervaren spelers. Dan is het lekker dat je op deze manier belangrijk kan zijn. Wat dat aangaat is het een heel fijne competitie, die me ook veel moois heeft gebracht. Zo heb ik stage gelopen bij Sparta en hebben we nu het toernooi gewonnen. Vandaag was het een harde wedstrijd, maar daar weet ik me na een paar jaar in de selectie goed tegen te wapenen. De schoppen komen minder hard aan."

Ook trainer Wesley Epskamp was achteraf tevreden. "Het was inderdaad een pittig potje, maar we zijn daar op een volwassen manier mee omgegaan. We zijn zoveel mogelijk uit de duels gebleven en de duels die er waren hebben we mannelijk uitgevochten. We kwamen goed op voorsprong en als je dan al na twintig minuten tegen tien man komt te spelen, speel je een gewonnen wedstrijd. Ik heb in de rust gezegd dat we alleen problemen konden krijgen als we zelf een rode kaart zouden pakken. Dat zij een tweede pakten is voor ons alleen een groot compliment. Het enige wat je ons vanavond kunt verwijten, is dat we de score niet verder hebben uitgebouwd."

Ook over het toekomstperspectief van zijn club heeft Epskamp weinig te klagen. ¨Je ziet dat we een heel jonge groep hebben. Omdat onze A-jeugd zaterdag tegen GDA kampioen van de hoofdklasse kan worden, heb ik van hen geen speler geselecteerd, behalve Petar, die er zaterdag niet bij kan zijn. Anders zouden er vandaag waarschijnlijk wel vijf á zes van hen bij de groep hebben gezeten. Ook zie je dat we in het laatste kwartier twee B-junioren inbrengen, die moeiteloos meedraaien. Zij spelen binnenkort nacompetitie in de vierde divisie."

De A-junior die wel meedeed, was Petar Simic, die als linksback een uitstekende pot speelde en halverwege de eerste helft een grove charge van Levi Tempelman, die hem toen al zijn tweede gele kaart had moeten opleveren, kreeg te verwerken. "Het was mooi, maar ook wel spannend om een finale te spelen. We deden het hartstikke goed. Je zag dat zij fysiek sterker waren en ook harder speelden. Daar wisten we ons goed tegen te wapenen. Ik heb dit seizoen denk ik zes of zeven keer met dit elftal meegespeeld en het zijn leuke wedstrijden. Het is jammer dat ik zaterdag niet mee kan doen met de A1, maar het was superleuk om deze finale te spelen. Hoelang het nog duurt voor ik in het eerste speel? Ik denk een jaar of drie, want ik zit nu nog in de A-jeugd."

Guus Heemskerk keek namens de organisatie terug op een geslaagd toernooi. De RODI Media/DSW Zorgverzekeraar is populairder dan ooit en zal volgend seizoen, zoals eerder al in deze krant vermeld, in een nieuw jasje worden gestoken, zodat zowel organisatie als clubs er nog meer profijt uit halen.

!