<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Vele handen maken donderdagavond licht werk, als vrijwilligers van Ring Pass een stukje blaashal opbouwen. Meer foto's staan op www.delftopzondag.nl.
Vele handen maken donderdagavond licht werk, als vrijwilligers van Ring Pass een stukje blaashal opbouwen. Meer foto's staan op www.delftopzondag.nl.

Bíjna iedereen blij met nieuwe blaashal bij Ring Pass

  sport

DELFT – Zo'n 120 vrijwilligers werkten zich afgelopen week in het zweet om een gloednieuwe blaashal te laten verrijzen op het terrein van Ring Pass. De club is dolblij met de nieuwe hal.

Door: Jesper Neeleman

De Nederlandse hockeywereld trekt zich in de winter terug in sportzalen. Teams van Ring Pass spelen en trainen al jaren in talloze sporthallen en gymzalen in Delft en omliggende dorpen. "Als vereniging moesten we al die zaaltjes huren", vertelt Ring Pass-voorzitter Peter van Haagen. "En bij ons op de club lag alles ondertussen drie maanden stil." Voor ouders was het niet ideaal als ze hun kinderen naar hallen moesten brengen, die niet altijd even dichtbij waren.

Dat kan en moest anders, vond Ring Pass. Sponsors en andere lieden met een Ring Pass-hart werden bereid gevonden mee te financieren en ook de vereniging tastte in de buidel. Afgelopen zomer begonnen de voorbereidingen voor de realisatie van de hal. Rondom veld 2 werden 330 gaten van tien meter diep gemaakt, waarin de blaashal op 1320 punten wordt verankerd. Zodat de blaashal bij stormachtig weer geen wegblaashal wordt.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt mag de hal zondag om 13.00 uur officieel openen. Daarna zullen de teams van Ring Pass er nog tot februari trainen en hun zaalhockeywedstrijden spelen. "De blaashal zal hier op de vereniging voor enorme reuring en heel veel gemak zorgen", verwacht Van Haagen. Zo'n blaashal is bovendien uniek voor Delft en de regio. Niet vreemd dus dat meerdere verenigingen graag gebruikmaken van de nieuwe faciliteit van Ring Pass. Zoals HC Pijnacker, de Rijswijksche Hockeyvereniging en ook stadsgenoot Hudito. "Op het veld is natuurlijk gezonde rivaliteit, maar onderling en op bestuurlijk niveau hebben we hartstikke goede contacten", zegt Van Haagen. "We vinden het hartstikke leuk dat andere verenigingen hier straks trainen." De 'gangbare' uren zijn inmiddels allemaal wel bezet, maar verenigingen die interesse hebben kunnen natuurlijk altijd contact opnemen.

Is iedereen blij met de nieuwe hal? Dat niet. Ecoduswijk-bewoner Henk de Vries probeerde een stokje voor de realisatie van de hal te steken. Hij ging bij de gemeente in bezwaar, maar zonder succes. "Ik gun de hockeyers het dak boven hun hoofd, maar ben uiterst teleurgesteld over het gevolgde traject", laat hij weten. "Als bewoner van de naastgelegen Ecoduswijk heb ik mij al 25 jaar sterk gemaakt voor het behoud en de versterking van de ecologische opzet van die wijk en de directe omgeving. De nieuwe blaashal komen precies middenin het grootste open gebied binnen de bebouwde kom van Delft: het Hof van Delft Park. De hallen zijn niet voor niets in strijd met het bestemmingsplan. Bij afwijken van dat plan moet het sportbelang worden afgewogen tegen andere belangen, in dit geval het ruimtelijke belang. De gemeente hielp de club om onder de regels van het bestemmingsplan uit te komen. De noodzaak van de sportaccommodatie werd klakkeloos aangenomen en alternatieven zijn niet onderzocht."

Volgens Ring Pass-voorzitter Van Haagen heeft zijn vereniging goede contacten met de buurt, maar was er één omwonende die protesteerde tegen. "Hierover is een hoorzitting geweest. We hebben beiden ons verhaal gedaan, maar de gemeente zag geen reden de aanleg van de hal stop te zetten. Deze meneer vond de hal niet passen binnen de bestemming van sportterrein. Hij heeft geen ongelijk als de hal permanent zou zijn, maar de hal staat er slechts enkele maanden per jaar." In februari wordt de hal weer verwijderd. Ring Pass zal dan ongetwijfeld weer op de hulp van vele vrijwilligers kunnen rekenen. "Het was geweldig te zien dat we konden rekenen op de helpende handen van 120 vrijwilligers. Bij het startsein, dinsdagmorgen, viel de regen met bakken uit de hemel. Prachtig dat er dan toch vijftien man zonder te morren aan de slag gaan."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>