Samet Mermer maakt zich ondanks de wat tegenvallende seizoensstart geen zorgen:
Samet Mermer maakt zich ondanks de wat tegenvallende seizoensstart geen zorgen: "De start is elk jaar wat stroef, maar het komt uiteindelijk altijd goed." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Alphons de Wit

Samet Mermer wil met Full Speed naar de tweede klasse

sport

DELFT - De seizoensstart van Full Speed verloopt met één punt uit drie duels nog niet zoals gehoopt, maar aanvaller Samet Mermer maakt zich absoluut nog geen zorgen.

De 21-jarige vleugelstormer maakt voor het derde seizoen deel uit van de selectie van de derdeklasser. "En eigenlijk heb ik in die jaren nog geen goede seizoensstart meegemaakt. De voorbereiding was dit seizoen goed: oefenwedstrijden liepen lekker en ook in de beker haalden we goede resultaten."
In de eerste competitiewedstrijd ging het echter mis. "We speelden tegen Graaf Willem II Vac, een ploeg die waarschijnlijk wel bovenin mee gaat doen. Het ging best lekker, maar na een 0-1 stand kregen we een rode kaart. Daarna was het afgelopen en liepen zij uit naar 0-3. De week erna onderschatten we WIK, waarbij we niet verder kwamen dan 1-1, en afgelopen zondag waren we zeker niet de mindere, maar verloren we wel met 0-1 tegen De Ster."

Wennen
Mermer heeft verklaring voor de tegenvallende start. "Want er is de afgelopen jaren heel wat veranderd in de selectie. Van het elftal waarin ik twee jaar geleden debuteerde zijn alleen Danny Hoogendoorn, Thomas Sihombing en ik nog over. We moeten wat meer aan elkaar wennen. Als dat lukt, dan gaat het zeker beter lopen bij ons. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de beste spelers in de derde klasse hebben. Sterker nog: de selectie zoals die er nu staat is tweede klasse waardig. We moeten dan ook minimaal een periodetitel nastreven. De afgelopen seizoenen zag je ook dat het na de winterstop beter ging en dat we zelfs een plek in de nacompetitie behaalden. Het was pech dat we daarin tegen Teylingen, de beste ploeg speelden."

Belangrijke rol
De 21-jarige masterstudent Rechtsgeleerdheid ziet in een mogelijke periodetitel een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd. "Want ik ben niet meer het talent van een paar jaar geleden. Inmiddels wordt van mij verwacht dat ik het elftal op sleeptouw neem. Voor die verantwoordelijkheid loop ik ook niet weg. Ik wil ook dit seizoen met mijn goals belangrijk zijn voor de ploeg. De afgelopen seizoenen heb ik meer dan vijftien keer gescoord, dit jaar is het mijn doel om er rond de twintig te maken. Maar promotie is natuurlijk het hoofddoel."
Dat scorend vermogen zorgt ook voor aandacht van andere clubs. "Maar voorlopig ben ik zeker nog niet klaar bij Full Speed. Pas als ik dat gevoel heb, wil ik er over na gaan denken om te vertrekken. Natuurlijk wil ik weten waar mijn plafond als voetballer ligt, maar het zou mooi zijn als ik eerst met Full Speed naar de tweede klasse promoveer. Of ik erna zou vertrekken, ligt aan het perspectief bij de club en omstandigheden bij clubs die eventueel interesse zouden kunnen hebben."
Voor trainer Richard Langeveld zou de vleugelaanvaller in ieder geval niet vertrekken. "Want ik heb een heel goede verstandhouding met de trainer. De stroeve start ligt ook echt niet aan hem, we moeten naar onszelf kijken. Hij is tactisch zeer sterk, heeft ook uitgebreide besprekingen en wat hij vooraf aan ons aangeeft, komt ook altijd uit. Binnen die tactische discipline krijgen we op het veld ook de nodige vrijheid. Ik vind hem echt een goede trainer."

Goede afloop
Mermer heeft dus alle vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. "Ik kan gaan roepen dat we voor het kampioenschap moeten gaan, maar gezien de resultaten in de eerste wedstrijden denk ik dat een periodekampioenschap realistischer is, al kan er in de komende 23 wedstrijden natuurlijk nog heel veel gebeuren. Ik denk dat onze selectie zelfs in de tweede klasse kan meedoen en dat moeten we gaan laten zien, om te beginnen zondag tegen SEP."