'Als je zeven keer scoort, valt dat waarschijnlijk op'

sport

DELFT - Vitesse Delft verloor zaterdag in de finale van het Haaglanden Voetbaltoernooi van Westlandia (4-3) ondanks drie goals van Rick Burgering.

- Dat gebeurt niet vaak, drie keer scoren en toch verliezen?
"Nee, vooral in de rust dacht ik dat mijn eerste twee goals wel genoeg waren, zeker gezien het feit dat wij nog meer kansen hadden. In de tweede helft lieten zij echter zien dat ze een heel goede ploeg hebben."

- Ben je erg teleurgesteld?
"Als je er zo dichtbij bent, wil je natuurlijk altijd winnen. Aan de andere kant is het natuurlijk geweldig als je door een hoofdklasser en een kersverse derdedivisionist uit te schakelen de finale haalt en daar lange tijd uitzicht heb op winst op Westlandia."

- Je hebt je aardig in de kijker gespeeld...
"Dat denk ik ook. Voor dit soort toernooien is altijd veel publieke belangstelling. Als je dan tegen DHC en Quick twee keer scoort en tegen Westlandia drie keer, dan valt dat waarschijnlijk op."

- Speel je komend seizoen nog bij Vitesse Delft?
"Absoluut. Dit is mijn club en ik heb het ontzettend naar mijn zin. Mocht er op termijn een aanbieding komen van een club die veel hoger speelt, wil ik erover nadenken, maar dat is nu absoluut niet aan de orde."