Delfts blauw bord voor Delftse ondernemers in Delfts blauwe skybox

  sport

Editie: Week 39, Jaargang 22 |

De Delftse ondernemers poseren met de nieuwste aanwinst voor hun skybox, met staand van links naar rechts: Karlijn van Vliet, Rob van den Bulk, Emile ten Berge, Marco Wanders, Hans Zonneveld, Bram Rontberg, Lex Schoenmaker en Jan Willem Dijksman. Zittend van links naar rechts: Nico van Beek, Marc van Beek, Ed de Vreede, Piet Zeeuw en Frank Hordijk.

DELFT – Een groep Delftse ondernemers geniet sinds dit voetbalseizoen vanuit een eigen Delfts blauwe skybox van de thuiswedstrijden van ADO Den Haag. Den Haag-coryfee Lex Schoenmaker vindt dit zo’n leuk initiatief dat hij de Delftenaren vorig weekend een Delfts blauw bord cadeau deed.


Dit bord verkreeg de Haagse voetbalclub in 1965 toen ze aan het Intertoto-toernooi meededen. Schoenmaker deed het zaterdagavond voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles cadeau zodat de Delftse ondernemers het in hun in Delfts blauwe skybox kunnen ophangen. “Ontzettend leuk van ‘m”, zegt Jan Willem Dijksman, de initiatiefnemer van de Delftse skybox. “We geven het bord een mooi plekje.”


Dijksman kwam op het idee voor een Delfts blauwe skybox nadat hij dit jaar als sponsor gesprekken voerde met de commerciële afdeling van ADO Den Haag. Die vroeg de Delftse ondernemer of hij ideeën had om mensen uit zijn netwerk te enthousiasmeren voor de Haagse profclub. Op weg naar een afspraak kreeg hij een ingeving. “Ik dacht: Waarom zouden we in een skybox niet iets met een Delfts thema en een Delftse uitstraling kunnen opzetten, waarbij meerdere Delftse ondernemers meedoen? Bij ADO was men meteen superenthousiast over dit idee.” Nu moesten de Delftse ondernemers nog worden overtuigd. “Ik heb daarom contact opgenomen met Bram Rontberg van RODI Media, zodat we samen deze kar konden trekken. Bram heeft vroeger bij Den Haag gevoetbald en heeft met zijn bedrijven een groot netwerk. Samen wilden we er iets leuks van maken.”


Dat is gelukt. Veel collega-ondernemers bleken bereid om mee te doen. Zij verzekerheden zich van een plekje in de box, waar het voor hen tevens mogelijk is om vrienden of zakenrelaties uit te nodigen. Andere Delftse bedrijven, zoals Van Kapel en de Porceleyne Fles, ondersteunden het initiatief door kosteloos spullen voor de box te leveren. “Zo draagt ieder op z’n eigen manier een steentje bij, zonder rekeningen te sturen”, merkt Dijksman op. De bedrijven die meedoen aan de Delfts blauwe skybox zijn RODI Media ZH bv, Dijksman & Kruiper Bedrijfsmakelaars & TaxateursBV, B&L Accountants, Koolschijn, 7 Days more Living,  Hubo Delft, Euretos, Makro Delft, Auto Haag Zeeuw AHZ, Teamwerk, Renaud Horecabenodigdheden en EBH Elshof Advocaten. Ook veel van deze bedrijven leverden spullen, diensten of gaven advies om het Delftse initiatief in het Haagse Kyocera Stadion tot een nog groter succes te maken

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1