Afbeelding
Foto: Esdor van Elten

Politieke Stellingname: stem op SP Delft, want ...

Politiek

SP Delft,
Lieke van Rossum:

Voor jezelf, voor elkaar en voor Delft. Veel mensen zullen het er over eens zijn dat we in een prachtige, historische stad wonen. Maar Delft wordt steeds minder een stad waar iedereen terecht kan. Want ondanks een schrijnend tekort aan betaalbare huurwoningen wil de gemeente een heel aantal huurwoningen verkopen of slopen en vooral dure huizen bouwen. Dit zien we bijvoorbeeld terug in het Heilige Land, waar bewoners en SP al een jaar samen in actie zijn voor renovatie van hun historische huurhuizen. Zij vragen zich af: waar kan ik nog terecht als mijn huis gesloopt zou worden? Delft is geen merk en geen bedrijf, Delft is een stad om in te wonen!
Daarom wil de SP als enige partij dat er 3000 huurwoningen bij worden gebouwd de komende jaren en dat sociale huurwoningen die onderhoud nodig hebben gerenoveerd in plaats van gesloopt worden. Zodat niemand hier de stad uit wordt gejaagd omdat hij geen woonruimte meer kan vinden.
De gemeente heeft teveel een ieder-voor-zich instelling gekregen en voelt zich vaak niet verantwoordelijk voor haar inwoners. De afgelopen jaren werden buurthuizen, speelplekken, een bibliotheek en sportvoorzieningen weg bezuinigd. De SP vindt dat Delft juist een stad is waar je samenleeft, in elke buurt. Van Tanthof tot Vrijenban. Waar je je buurman gedag zegt en waar je kinderen veilig buiten kunnen spelen. De gemeente heeft in de eerste plaats een maatschappelijke functie, en moet juist zorgen dat buurtvoorzieningen op peil blijven. Vooruitgang willen we allemaal, de vraag is hoe je het bereikt.
Veel politieke partijen zijn dol op het uitbesteden van taken van de gemeente. Een alsmaar kleinere overheid en het afbrokkelen van sociale zekerheid wordt vreemd genoeg vandaag de dag gezien als vooruitgang. En het behoud, de verbetering en uitbreiding van sociale voorzieningen als stilstand. Maar niets is minder waar. Vooruitgang is juist voortbouwen op sociale voorzieningen!

!