Ferrie Förster houdt het na de verkiezingen voor gezien als wethouder.
Ferrie Förster houdt het na de verkiezingen voor gezien als wethouder. Foto: Koos Bommelé

Ferrie Förster van STIP stopt na de verkiezingen als wethouder

Politiek

DELFT - STIP-wethouder Ferrie Förster heeft aangegeven na de verkiezingen niet beschikbaar te zijn voor een tweede termijn.

"Ik heb lang nagedacht over dit besluit, ik vond het een moeilijke afweging, want ik heb nog veel plezier in mijn werk. Toch heb ik besloten om na de verkiezingen te stoppen als wethouder en de ruimte te geven aan nieuw STIP-talent", legt Ferrie Förster uit.

Förster is sinds 2014 wethouder economie, cultuur en ruimtelijke ordening. Sinds 2009 is hij actief voor STIP en hij was van 2010 tot 2012 gemeenteraadslid. "De partij heeft bij mij aangegeven dat ik mocht solliciteren voor een tweede termijn. Dat is natuurlijk fijn om te horen, maar vervolgens moest ik wel voor mezelf de afweging maken of ik dat ook zou willen. Het is een eervolle, leuke en leerzame baan, maar tegelijkertijd behoorlijk intensief. De stad staat er nu financieel beter voor, ik heb een aantal belangrijke dossiers afgerond en mooie dingen bereikt, dus het is ook een mooi moment om het stokje over te dragen en voor mezelf op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging."

Förster maakt zijn vertrek bekend net voor het afsluiten van het 'Jaar van Technologie' waarin ook de TU Delft haar lustrum viert. De themajaren zijn een succes en weten veel mensen naar Delft te trekken. Förster: "Het eerste themajaar was het Vermeerjaar, waarin het adres van het schilderij 'Het Straatje van Vermeer' bekend is geworden. Ik ben erg trots op dat het is gelukt om dit beroemde schilderij terug naar Delft te halen. Ondernemers hebben hier ook van geprofiteerd en het heeft ervoor gezorgd dat Delft op de kaart staat als dé stad van Vermeer."

Harpe
VVD-wethouder Lennart Harpe heeft vorige maand al kenbaar gemaakt na de verkiezingen een punt te zetten achter zijn politieke loopbaan. "Het is fantastisch dat ik in een uitermate turbulente en dynamische periode de VVD mocht vertegenwoordigen in het college van B en W", legt Harpe uit op de website van de liberalen. "Na de gemeenteraadsverkiezingen wordt het tijd voor iets anders. Wat weet ik nog niet, maar door dit besluit maak ik ruimte om daar over na te denken en het ook te realiseren."