Martin Stoelinga is ook voor de komende verkiezingen lijsttrekker van Onafhankelijk Delft.
Martin Stoelinga is ook voor de komende verkiezingen lijsttrekker van Onafhankelijk Delft.

Stoelinga blij met ruime steun voor zijn motie prostaatkanker

Politiek

DELFT – Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond in met de motie van Onafhankelijk Delft, die het college opdraagt om bij de GGD te pleiten voor preventief onderzoek naar prostaatkanker.

Het idee voor die motie kwam uit de koker van Onafhankelijk Delft-fractievoorzitter Martin Stoelinga. Stoelinga kreeg dit jaar te horen dat hij prostaatkanker heeft. "Een agressieve vorm van kanker waar helaas veel mannen aan overlijden", geeft hij aan.
Martin Stoelinga wordt voor zijn ziekte behandeld. Hij weet inmiddels dat preventief onderzoek levens kan redden, omdat de ziekte dan tijdig kan worden ontdekt en uitzaaiingen worden voorkomen. "Ik ben heel blij dat deze motie is aangenomen", reageert Stoelinga. "Ik heb er waarsschijnlijk niet veel meer aan, maar voor mannen vanaf 50 jaar is het heel belangrijk dat er meer aandacht voor prostaatkanker is. Als je er bijtijds bijbent, kun je heel veel ellende voorkomen. Bovendien kan het de gemeenschap ook heel veel geld besparen."
Verder maakte Martin Stoelinga deze week bekend ook voor de verkiezingen van 2018 lijsttrekker te zijn van zijn partij. "Er valt nog meer dan genoeg te doen in onze mooie stad", laat hij weten.