Afbeelding

Het inrichten van een B & B aan de hand van het gelijknamige tv-programma

Partnerbijdrage

Het tv-programma Bed and Breakfast (MAX) is mateloos populair. Zowel geïnteresseerden als collega-eigenaren zitten aan de buis gekluisterd wanneer er weer drie nieuwe B&B’s gekeurd worden. Hoogtepunten zijn de zogenaamde minpuntjes, kanttekeningen die de eigenaren bij elkaars accommodatie plaatsen. Wie een B&B begint, moet dus op de volgende zaken letten. Een top vijf.

De bedden en de ruimte eromheen

Vanzelfsprekend zorg je voor een comfortabele Boxspring zodat mensen fris, monter en uitgerust aan het veelbesproken ontbijt beginnen. Het is niet voor niets de ene belangrijke helft van het concept Bed & Breakfast. De gasten willen hun weekendje weg optimaal invullen, dat gaat niet als het bed niet lekker ligt. Ook de ruimte om het bed heen moet comfortabel zijn: geen obstakels (balken) rondom het hoofdeinde. Het gebeurt in het tv-programma net iets te vaak dat iemand zijn hoofd stoot bij het opstaan. 

To tv or not to tv?

De meningen en smaken zijn verdeeld: moet er een tv in de slaapkamer staan, of juist niet? Natuurlijk hebben gasten zelf de keuze om de televisie aan te zetten, maar in Bed and Breakfast wordt er soms al geklaagd als er überhaupt een stáát. De oplossing: zoek op de termen ‘TV-Meubel Deluxe’ op de website van Beddenleeuw, sla je slag en met een simpele druk op de knop komt er een tv-scherm uit het dressoir omhoog. 

Het ontbijt: lokaal, duurzaam en geen overdaad

Over het ontbijt op zich wordt zelden geklaagd. Het is ook geen hogere wiskunde om een ei te bakken en plakjes kaas op een bordje te leggen. Waar gasten bonuspunten voor geven, is een ontbijt met lokale specialiteiten, vruchten uit eigen tuin en vooral: geen overdaad. Hou je toch van een uitgebreid assortiment, communiceer dan dat de restjes sowieso opgemaakt zullen worden. 

De kleerhangertjes en het haakje in de badkamer

Hot item bij tv-kijkend en twitterend Nederland: het moment dat gasten beginnen over de aantallen kleerhangertjes. Meestal zijn dit er te weinig. Zorg dus voor een ruime kledingkast met hanggedeelte en liefst tien of meer knaapjes. Ook in de badkamer moeten mogelijkheden zijn om kleding en handdoeken op te hangen. 

Activiteiten: voorkom ongemak

De activiteiten lopen uiteen van vaar- en fietstochtjes tot bezoekjes aan lokale ambachtsmensen. Voor sommigen kan een eindje tuffen op een solex al te wild zijn, anderen hebben zichtbaar totáál geen zin in een middagje kleien. Leuk op tv, dat ongemak, maar niet als je het zelf hebt georganiseerd. Know your audience!