Waarom tarwegries zo geschikt is voor melkvee

  Partnerbijdrage

Wanneer tarwe wordt vermaalt in de levensmiddelenindustrie ontstaat er een bijproduct: Tarwegries. Dit bijproduct heeft veel structuur en bestaat uit vezelrijke koolhydraten. Het product is beschikbaar in een vermalen vorm, maar ook als pellets. De stof is rijk in eiwitten en zetmeel en is een erg goede voedingsstof voor melkvee. Omdat het bijproduct ontstaat bij het verwerken van tarwe is het ook nog eens een erg financieel aantrekkelijke optie. Meer weten? Lees dan snel verder!

Tarwegries als onderdeel van melkvee rantsoen

Als tarwe wordt verwerkt in de wereld van levensmiddelen wordt het vaak vermalen naar meel. Tijdens het malen wordt de buitenkant van de tarwekorrel, de celwandrijke zaadhuid, afgezeefd. Hier wordt een deel van het zetmeel aan toegevoegd en zo ontstaat er tarwegries. Dit tarwegries heeft veel verschillende toepassingen maar kan vooral gebruikt worden in de vee industrie. Het voer is geschikt voor melkvee, vleesvee, varkens en insecten. Omdat de stof zo rijk is aan eiwitten die natuurlijk voorkomen in de celwandrijke zaadhuid is het erg geschikt voor melkvee.

Voor melkvee is het erg belangrijk dat de koe het juiste aantal eiwitten binnenkrijgt. Dit verschilt heel erg per melkveehouderij, maar er kan uitgegaan worden van 12 tot 16 procent eiwit. Dit kan gedaan worden door eiwitten toe te voegen, maar de meest financieel aantrekkelijke optie is om producten toe te voegen die voedzaam zijn en van nature erg veel eiwitten bevatten. Een voorbeeld hiervan is dus tarwegries. 

Tarwegries kopen bij de juiste producent is erg belangrijk. Bekijk hier waar je tarwegries voor melkvee kunt kopen. Tarwegries komt voor in droge vorm, zowel pellets of poeder. Omdat de stof vast is kan het op de juiste manier erg lang behouden worden zonder slechter te worden, vaak tot op een jaar. Het dient donker en koel bewaart te worden in een dichte droog voersilo. 

Bijproducten als onderdeel van het rantsoen

Ben je van plan bent om tarwegries te gebruiken als onderdeel van het rantsoen, dan is het natuurlijk handig om te weten hoeveel product er in het rantsoen moet bevinden. Als voeradvies raden wij aan om melkvee een maximum van 5 kg product in het rantsoen te stoppen. Dit is van sprake in een uitgebalanceerd rantsoen. 

Kies je ervoor om het bijproduct tarwegries te bestellen bij Loop, dan wordt het geleverd en gestort in de opslaglocatie. Daarnaast worden er ook andere bijproducten aangeboden op onze website die geschikt zijn als veevoer. Door deze bijproducten alsnog te gebruiken gaan we verspilling tegen en werken we aan een betere toekomst. Daarnaast zijn deze producten ook nog eens tegen een aantrekkelijke prijs aan te bieden. Meer weten? Hier lees je meer over het bedrijf Looop.

Meer berichten
 
CustomHtml_1